Iepurii de talie mică pot fi cadoul perfect pentru Paște 

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar unii s-au gândit deja la cadouri. Astfel, crescătorii de animale mici se pregătesc să scoată la vânzare cele mai frumoase exemplare de iepuri. Iepurașii de talie mică pot fi un cadou perfect în perioada sărbătorilor pascale, în special pentru cei mici. În plus, iepurii sunt căutaţi în această perioadă şi pentru carnea lor, care este mai sănătoasă şi mai ieftină decât cea de oaie.  
 
 
Cei care vor să facă un altfel de cadou în preajma sărbătorilor Pascale trebuie să știe că există și alte variante, mai puțin practicate în țara noastră. Copiii și nu numai pot primi în dar un iepuraș de talie mică, ce poate fi ținut destul de ușor într-un apartament.  

”Au nevoie de o cușcă, de un loc unde să-și petreaca viata. Le trebuie ca alimentaţie fân, fân de foarte bună calitate şi dacă se poate fân de lucernă. Fânul e considerat pâinea iepurelui”, a spus Şerban Radu, medic veterinar.   
 
Pe lângă fân, mai pot fi hrăniţi cu granule din comerţ, amestec de cereale şi, bineînţeles, cu morcovi. Deşi cel mai bine se simt la curte, unele specii de iepuri pot creşte foarte uşor şi într-un apartament. 

”Este un tip de rasă de iepure pitic. Nu creşte mai mult de 1,300 - 1,400 kilograme. Este vorba de rasa de iepure Cap de Leu. Aceștia pot fi crescuți într-un apartament”, a mai spus medicul veterinar.  
 
De asemenea, pet shop-urile din ţară au început deja să se aprovizioneze cu iepuraşi pentru Paşte. ”În funcţie de rasa lor, vânzările sunt mai mari sau mai mici. Cei care sunt de rasă mică şi pot fi păstraţi în apartament sunt cei mai căutaţi. Aşa cum copiii tot cer şi văd acum cum sunt expuşi în mall, clar că şi dorinţa lor e să aibă unul acasă”, a spus Ana Maria Năsui, crescător.  
 
În magazine, preţul de pornire este de 100 de lei, însă iepurii nu se vând doar ca animale de companie, ci şi pentru carnea lor, fiind mai sănătoasă şi mai ieftină decât cea de oaie. ”Sunt iepuri cumpăraţi pentru carne, cei care sunt pentru apartament animale de companie sau cei care vor să-şi formeze o linie de iepuri pe o anumită rasă şi atunci preţurile variază”, a mai spus Ana Maria.   

Vizualizări: 1,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: