Iliescu, audiat în dosarul Mineriadei

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu a ajuns miercuri dimineata la Parchetul General pentru audieri in dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990". Ion Iliescu nu a facut declaratii la intrarea in sediul Parchetului. 

Dosarul fusese inchis in 2009 pe motiv ca nu ar fi existat probe suficiente la dosar, dar in martie 2015 a fost redeschis de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Prin decizia luata de Curtea suprema, procurorii pot dispune reinceperea urmaririi penale fata de Ion Iliescu, dar si fata de fostul director al SRI Virgil Magureanu, Mihai Chitac (fost ministru de Interne, decedat), Victor Atanase Stanculescu (fost ministru al Apararii), generalul (r) Vasile Dobrinoiu (fost sef al Scolii de ofiteri de la Baneasa), Corneliu Diamandescu (fost sef al Politiei Romane), generalul (r) Petre Petre (fost comandant al unitatii de jandarmi 0575 Magurele) si Emil Dumitrescu (fost director al Directiei Cultura din Ministerul de Interne).

Decizia procurorului general a venit dupa ce Romania a fost obligata sa continue investigatiile in dosarul Mineriadei, in urma unei decizii a Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din 17 septembrie 2014. 

Continuarea pe www.hotnews.ro

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: