Iliescu, nemulţumit de ancheta DNA în afacerea „şmen dens”

Fostul director comercial al Complexului Energetic Rovinari, Gheorghe Iliescu, a declarat că va solicita public preluarea de către structura centrală a DNA a anchetelor ce vizează complexul energetic şi care sunt în derulare la biroul teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Fostul colaborator al directorului general Laurenţiu Ciurel a dat ca exemplu afacerea maşinilor Logan care urmau să ajungă la Poliţie, toţi cei implicaţi în tranzacţia respectivă fiind acum schimbaţi, în afacerea de la Rovinari el fiind singurul care a rămas pe drumuri doar pentru că a arătat că nu este respectată legislaţia.

Iliescu a făcut declaraţiile respective şi în calitate de candidat pe colegiul 5 la deputaţi din partea PRM Gorj, acesta menţionând că este pentru prima dată când comentează public situaţia în care a ajuns să îşi piardă locul de muncă după deschiderea celor două anchete la CE Rovinari. Fostul director spune că se simte umilit de faptul că, după mai bine de o jumătate de an, DNA nu a clarificat situaţia în dosarele de achiziţii publice pe care le are în anchetă. „De şapte luni mă simt umilit pentru situaţia aceasta, mai ales că de o lună şi jumătate eu stau acasă, de când nu am serviciu. Mă surprinde că după şapte luni DNA nu ne spune cine-i vinovatul. Pentru mine lucrurile sunt clare şi de aceea solicit acum ca biroul de la Târgu Jiu să ne spună dacă e albă sau neagră, dacă nu, eu voi cere scris ca dosarele să fie preluate la Bucureşti. Vă voi povesti în această campanie cum s-au făcut acele achiziţii, pentru că ei au un mare handicap, eu ştiu totul, dar nu am vorbit până acum pentru că am aşteptat ca organele statului să se pronunţe”, a menţionat Iliescu.

Cele două dosare la care a făcut referire fostul director comercial vizează modul de atribuire a lucrărilor de modernizare a porţii de acces în complexul energetic şi, respectiv, atribuirea lucrărilor pentru realizarea unei gropi de cenuşă în sistem „şlam dens”, valoarea ultimului contract făcut prin negociere fără publicare fiind de peste 150 de milioane de lei noi, fără TVA. În ambele dosare Iliescu are calitatea de martor al DNA, după ce s-a opus sub diferite forme semnării contractelor incriminate. Anchetele penale au fost declanşate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, care s-a autosesizat în urma unor relatări din presă, conform cărora şi alţi subordonaţi ai lui Iliescu la direcţia comercială s-au opus semnării contractelor din motive de legalitate a procedurilor de atribuire. Dosarele au fost preluate în primăvară de la Poliţie la DNA, biroul teritorial Târgu Jiu, între timp Iliescu fiind schimbat din funcţie de Consiliul de Administraţie al CE Rovinari, deşi era în concediu medical, acesta judecându-se în prezent cu administraţia complexului energetic.

Ulterior, Iliescu a devenit pentru o scurtă perioadă consilier al directorului general al CE Rovinari, din luna septembrie demisionând din postul respectiv, fostul director comercial negăsindu-şi, între timp, nicio altă slujbă. Acum fostului director nu-i mai rămâne decât să constate că speranţele sale legate de DNA s-au năruit. „Văd că organele statului nu se pronunţă, dar la Loganurile de 70.000 de euro bucata nu s-a cheltuit un leu şi au plecat acasă toţi cei implicaţi în afacere. A trebuit să iese preşedintele Băsescu în faţă ca să se întâmple aşa ceva. Situaţia stă la fel şi în cazul Rovinariului, numai că preşedintele probabil nu a aflat de cele întâmplate aici”, spune fostul director comercial.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: