Iliescu pleacă din CEO scârbit de atitudinea șefilor!

Un fost director important din mineritul gorjean și-a anunțat ieri șefii din Complexul Energetic Oltenia că părăsește unitatea și se pregătește de o retragere anticipată la pensie, sătul fiind de deciziile luate împotriva sa de către superiorii ierarhici.

Gheorghe Iliescu, fost director în fosta Companie Națională a Lignitului Oltenia și fost șef la Întreprinderea Conservare Mine SA Târgu Jiu, fost prim-vicepreședinte al PSD Gorj, a decis să facă pasul înapoi și să se retragă din activitatea CEO după ce, prin procesul de restructurare, șefii complexului energetic i-au propus o funcție pe care cu siguranță și ei ar fi refuzat-o, cea de conducător formație de lucru.

„Au decis să mă facă CFL-ist, adică un conducător formație de lucru. Asta înseamnă, pe lângă umilința la care eram supus, să pierd și 13 clase la salariu și să fiu la cheremul lor în permanență. Am fost o perioadă internat la spital, inclusiv la București, din cauza acestor probleme, iar acum am decis să cer singur întreruperea raporturilor contractuale. Probabil voi ieși anticipat la pensie, deși voi pierde pentru o perioadă de timp din punct de vedere financiar”, spune Iliescu, cel pe care, în 2007, DNA l-a audiat în calitate de fost director comercial al Complexului Energetic Rovinari într-un dosar în care viza un contract încheiat de fostul director general al unității, Laurențiu Ciurel, actualul manager privat al CEO. Contractul avea ca obiect modernizarea în sistem șlam dens a instalațiilor de evacuare a gazelor arse, în presă dosarul fiind mult mai cunoscut ca „șmen dens”, despre soarta sa la DNA nemaiștiindu-se nimic, Iliescu fiind cel care atrăgea însă atenția asupra unor posibile ilegalități comise la încheierea acestuia.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: