Petrescu (UEF Motru): Ruşeţ ne-a dat o palmă părintească

Situaţie critică la Uzina de Execuţie Foraje (UEF) Motru! În afară de câteva lucrări de deznisipări pe la primăriile din Gorj, unitatea nu prea are activitate. Sindicaliştii din minerit, în frunte cu Ion Ruşeţ, au spus că societatea este în pragul falimentului însă Petrescu crede că liderul din „Univers” a încercat doar să-i transmită un avertisment.

Ilie Petrescu aruncă vina pentru situaţia în care se află unitatea pe vechea conducere. În ceea ce-l priveşte, spune că se zbate să caute noi contracte şi că situaţia s-a îmbunătăţit de când a preluat frâiele UEF Motru. „Acum suntem în discuţii cu cei de la SDM pentru noi lucrări, sunt nişte proceduri care trebuie făcute. Lucrăm la alimentarea cu apă de la Godineşti, avem lucrări de deznisipări, încerc să mai contractez şi altele. Luna trecută am închis-o pozitiv, veniturile au fost de peste 100 de mii de lei.  Nu suntem în faliment. Domnul Ruşeţ ne-a dat o palmă, ca părintele, ca să acţionăm. A avut dreptate pe tot ce s-a întâmplat în primele 4 luni”, a spus  Ilie Petrescu.

Vestea că unitatea s-ar putea închide a ajuns şi la urechile autorităţilor locale din Motru. Primarul Dorin Hanu spune că ar fi dificil pentru comunitatea dacă şi această societate ar intra în faliment, însă crede că cel care poate decide soarta celor 130 de angajaţi ai UEF Motru este Complexul Energetic Oltenia, acţionarul majoritar al uzinei. „E chestie de voinţă până la urmă. Dacă Complexul vrea să o ţină, o ţine, dacă nu, nu o mai ţine. Dar ar însemna iar 100 şi ceva de locuri de muncă care vin pe spatele meu, şi nu este corect”, a spus primarul municipiului Motru, Dorin Hanu.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: