CE Oltenia: A început a treia tăiere de salarii la TESA

Reorganizarea TESA anunţată de directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, ca fiind finalizată în luna mai este în toi. Angajaţii TESA semnează în aceste zile, vrând-nevrând, pentru a treia oară reducerea salariilor şi mutarea pe alt post. Prin semnarea acestui adiţional sute de angajaţi din sectorul de execuţie renunţă la sume cuprinse între 100 şi 600 de lei.

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, declara acum câteva luni că reorganizarea TESA a fost finalizată. El spunea atunci că peste 800 de salariaţi TESA vor fi transferaţi pe alte posturi, în producţie. În realitate acest lucru nu s-a întâmplat şi abia acum ajung la semnat actele adiţionale. Asemenea celorlalte reorganizări din CE Oltenia, nici acum angajaţii nu au fost informaţi cu privire la planurile companiei şi au primit direct decizia de mutare pe alt post. Alţii nu au primit nici măcar decizia şi nu ştiu nici acum unde vor lucra. „Le-a venit tuturor salariaţilor de la TESA să semneze actele adiţionale. Au luat o hotărâre în Directorat prin care salariaţii sunt pe mai multe nivele. Acum se taie câte un nivel de salarizare de la fiecare. Fiecare a pierdut un nivel de salarizare, ceea ce înseamnă 15-20% din salariu. Au spus că reduc sute de posturi la TESA şi acum au venit cu adiţionalele la semnat. Le-au spus că dacă nu semnează se găsesc alţii care să semneze“, a explicat liderul sindical Dan Pârvulescu.

Şi Marin Golea, liderul de la Rovinari, ştie despre noile tăieri de salarii ale angajaţilor TESA. „Aceasta este a treia tăiere a salariilor. Oamenii semnează pentru că le este teamă, dar pierd la salarii între 100 şi 600 de lei“, a declarat Marin Golea.

VARIANTE

Conducerea CE Oltenia le-a oferit salariaţilor de la TESA o variantă. Să lucreze la Termocentrala Chiscani de la Brăila. Acolo este nevoie de 100 de persoane. Ei pot opta pentru un post la Brăila până pe 1 august, unde primesc şi trei salarii drept primă de relocare.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: