Iluminat stradal pe leduri. Licitaţie de 20 milioane lei

Primăria Municipiului Târgu Jiu a scos la licitaţie lucrările de proiectare, modernizare şi eficientizare a sistemului de iluminat public. Investiţia se ridică la circa 20 de milioane lei, fără TVA. Municipalitatea a obţinut o finanţare europeană pentru înlocuirea corpurilor de iluminat cu echipamente moderne şi eficiente, utilizând tehnologie LED.

Mai exact, proiectul prevede o reţea de 27 de kilometri de fibră optică, pe principalele bulevarde din oraş. Este vorba de străzile Victoriei, 9 Mai, Bd. Nicolae Titulescu, Bd. Republicii, Tismana, Bîrsesti, Calea Severinului, Bd. Unirii, Calea Bucureşti, Bd. Constantin Brâncuşi, Traian, Bd. Ecaterina Teodoroiu, Ciocârlău, Agriculturii, 23 August şi Săvineşti. Vor fi montate peste o mie de corpuri de iluminat, iar reţeaua de fibră optică va fi trasată subteran.

Proiectul mai presupune implementarea unui sistem inteligent de telegestiune, care are rolul de a monitoriza, comanda şi controla de la distanţă aparatele de iluminat, într-un mod facil, pentru a permite efectuarea de intervenţii prompte în caz de defecţiuni, dar şi reducerea costurilor aferente consumului de energie electrică şi a mentenanţei sistemului de iluminat public.

Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 9 septembrie, ora 15.00. Perioada de execuţie este de 2 ani.

Vizualizări: 1,837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: