Punct final în scandalul CS Pandurii – Primăria Târgu Jiu

Situaţia tensionată apărută între CS Pandurii Târgu Jiu şi primăria locală a adus la Târgu Jiu oficiali ai Ministerului Tineretului şi Sportului, inclusiv pe ministrul Bogdan Matei. Aceştia au purtat o serie de discuţii cu autorităţile locale pentru a media conflictul dintre cele două instituţii.

Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, s-a aflat miercuri după-amiază la Târgu Jiu, fiind însoțit de directorul general din minister, Daniel Jianu.

Oficialii MTS s-au întâlnit la sediul provizoriu al CS Pandurii de la AJF Gorj cu angajaţii clubului şi cu sportivii, după care au făcut o scurtă vizită și la Prefectura Gorj şi au purtat discuţii şi cu primarul Marcel Romanescu. Scopul acestei vizite este de a găsi o cale de a detensiona conflictul apărut între directorul CS Pandurii şi primărie.

Mihai Prunariu este optimist şi speră că se va ajunge la respectarea protocolului semnat în 2001 şi a Hotărârii de Guvern şi a Hotărârii de Consiliu Local şi a situaţiei care s-a creat în 2015 când s-a demolat o parte din patrimoniul clubului, respectiv construcţiile incluse de vechiul stadion: „Au fost discuţii destul de lungi, dar eu cred că vor avea şi rezultate, în sensul că vom găsi calea de rezolvare a acestor probleme. Deja primăria a prins în buget banii pentru reamenajarea spaţiilor distruse la demolare, iar în ceea ce priveşte majorările şi penalităţile din taxa hotelieră sperăm să găsim şi aici o soluţie. Prezenţa ministrului şi a directorului general a fost benefică pentru detensionarea situaţiei şi va duce la rezolvarea tuturor problemelor”.

Primarul Marcel Romanescu a discutat cu reprezentanţii MTS despre situaţia de la CS Pandurii şi cum se pot rezolva principale probleme: „Am prezentat Hotărârea de Consiliu Local prin care s-au alocat 13 miliarde lei vechi pentru refacerea spaţiilor demolate de la CS Pandurii. Dar această reabilitare nu o putem face decât după ce vom prelua în totalitate stadionul de la CNI. Avem banii prevăzuţi în buget şi indicatorii aprobaţi, aşteptăm doar preluarea stadionului pentru a depune o cerere pentru autorizaţia de construcţie”.

Edilul a precizat că s-a trecut peste orgoliile personale în interesul sportului: „În interesul sportului a trebuit să se treacă peste orgoliile personale sau politice. Eu pot să fac acest lucru şi le-am explicat că pentru mine sportul nu înseamnă doar clubul Pandurii, pentru că am în acest moment un club CSM la care ţin în mod deosebit. Dar voi face tot ceea ce depinde de mine ca angajaţii, sportivii şi antrenorii de la CS Pandurii să nu aibă de suferit în perioada următoare”.

Angajaţii şi antrenorii CS Pandurii au ajuns să protesteze în faţa primăriei iar în ultima lună directorul Mihai Prunariu a continuat singur protestul zilnic transmiţând solicitări de rezolvare a problemelor clubului.

Vizualizări: 2,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: