În viaţă după ce s-a electrocutat la 27.000 de volţi!

Ziua de marţi va fi una pe care un muncitor ce lucrează la noua centură ocolitoare a municipiului Târgu Jiu nu o va uita prea curând. El s-a electrocutat accidental după ce a atins un fir ce alimenta cu energie electrică reţeaua CFR din zona şantierului de construcţii, bărbatul scăpând însă cu viaţă. Acum acesta poate considera că s-a născut a doua oară, mai ales că incidentul s-a produs la aproape 10 metri înălţime şi, spre norocul său, muncitorul nu a căzut de acolo în momentul în care a căzut din picioare.

Bărbatul se afla pe o pasarelă aflată în lucru, pasarelă care traversează calea ferată în zona Drăgoieni, rețeaua electrică având aici o tensiune de 27.000 de volți.
Accidentul a avut loc în zorii zilei, când încă nu se făcuse ora 8.00. Muncitorii se pregăteau de o nouă zi de lucru în momentul în care și-au văzut colegul căzând din picioare și scăpând o rolă cu un cablu prin care urma să alimenteze electric un polidisc. Cablul de la rolă a atins din greșeală rețeaua electrică a CFR și omul a căzut ca secerat. „A atins firele de înaltă tensiune, asta a făcut. Știa zona, mai lucrase acolo sus, că doar a fost cu noi pe șantier de la început, de la fundație. Colegii l-au văzut și au sărit să îl ajute”, a spus unul dintre muncitorii care au asistat la întreaga scenă.
Pompierii au fost chemați prin 112 și au venit imediat pentru a-l salva pe muncitorul de 32 de ani. Aceștia au trebuit mai întâi să se asigure că nu le este pusă lor în pericol viața, existând riscul să se curenteze și ei. „Inițial a existat suspiciunea că pe întreaga structură există tensiune. S-a luat legătura cu lucrătorii CFR și s-a îndepărtat sursa de curent, după care s-a intervenit cu autoplatforma de lucru la înălțime. Persoana electrocutată a fost preluată de acolo și predată echipajului Stației de Ambulanță”, a precizat noul șef al ISU Gorj, Traian Șuță, prezent în teren la locul intervenției.
Muncitorul electrocutat a fost preluat de echipajul de la Salvare și dus la spital după ce a fost stabilizat, medicii apreciind că starea lui este bună. Pe șantier au venit însă inspectorii de la Protecția Muncii, fiind deschisă o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul. Toată lumea a răsuflat ușurată când medicii au anunțat că starea bărbatului este bună, însă angajatorii acestuia, cei care lucrează la noua centură, au dat asigurări că vor fi aplicate sancțiuni în speranța că măcar așa cei vinovați vor evita pe viitor să mai facă greșeli cu astfel de consecințe. „El a luat un cablu electric pentru a alimenta un polidisc, a trecut cu cablul prin zona de influență a liniei de contact a CFR, a făcut un scurt-circuit și s-a electrocutat. Din fericire starea lui nu este gravă, dar lucrurile puteau fi mult mai rele. Evident că se vor aplica sancțiuni la sfârșitul cercetărilor pe care le facem pentru că poate măcar așa toți cei responsabili vor învăța să respecte normele de protecție a muncii”, a spus Eugen Pau, cel care este responsabil cu Securitatea Muncii la firma care execută noua centură a municipiului.

Vizualizări: 2,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: