ITM Gorj: Amenzi de 600 de mii de lei în 2 luni

Sute de controale și amenzi de circa 600 de mii de lei. Este bilanțul inspectorilor de muncă după nici trei luni de activitate. Cele mai multe amenzi s-au dat în domeniul relațiilor de muncă. În ciuda sancțiunilor usturătoare, mai sunt patroni care pun la muncă oameni fără să le încheie vreun contract.

Peste 570 de mii de lei este cuantumul sutelor de amenzi aplicate, în numai două luni și câteva zile, de inspectorii ITM. “Din ianuarie, până pe data de 5 martie 2019, am avut 299 de controale atât în domeniul relațiilor de muncă, dar și în domeniul securității și sănătății în muncă. 223 în domeniul relațiilor de muncă și 76 în domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 578 de mii de lei, amenzi de aproape 6 miliarde de lei vechi pe primele două luni de zile”, a explicat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

Nici fenomenul muncii la negru nu a fost stârpit. 14 persoane au fost prinse muncind fără contract. Angajatorii au fost sancționați. „Au fost descoperite 14 persoane desfășurând activitate fără forme legale de angajare. Angajatorii respectivi au fost sancționați cu amenzi de 280 de mii de lei”, a mai transmis Romanescu. (A.M.)

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: