Încă un demers împotriva investiţiei de pe Defileul Jiului

Asociaţia Efectul Fluture, ONG dedicat activităţii de protecţie a mediului, solicită Curţii de Apel Cluj anularea avizului de gospodărire a apelor acordat în 2005 de către Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) proiectului Complex Energetic Bumbești-Livezeni, derulat în interiorul Parcului Naţional Defileul Jiului.

Demersul vine după ce luna trecută două organizaţii de mediu au obţinut anularea autorizaţiilor de construire acordate pentru proiect.

Luni a avut loc prima înfăţișare la Curtea de Apel Cluj, fiind însă stabilit un nou termen pentru luna martie. „Avizul de gospodărire a apelor a fost ţinut secret căci Apele Române niciodată nu postează avizele, nu le supun consultării publice, nu sunt ca acordurile de mediu, ci sunt secrete. Acesta a fost eliberat în 2005, fiind unul modificat al primului ce a fost acordat în 2003. Chiar nimeni nu a știut de acesta. Am aflat de acesta doar în 2017”, explică motivul nemulţumirii asociaţiei biologul Călin Dejeu, citat de diacaf.com.

Autorităţile din Gorj caută însă soluţii pentru reluarea investiţiei, care a înghiţit deja 155 de milioane de euro, susţinând însă adaptarea proiectului la normele de mediu actuale. (A.A.)

Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: