Verdict final pentru proful acuzat de cămătărie şi şantaj

Fostul profesor de religie Ion Laurenţiu Bâcoi şi-a aflat joi seara pedeapsa finală pe care au decis-o judecătorii în cazul său, sentinţa nefiind una care să îl trimită în spatele gratiilor. Chiar dacă în urmă cu aproape cinci ani, când a început ancheta, acesta a fost încătuşat, acum el a scăpat de emoţiile unei eventuale reveniri în spatele gratiilor, pentru că magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus o pedeapsă cu suspendare în cazul său.

Fostul dascăl a primit patru pedepse de câte 2 ani închisoare care au fost contopite într-una singură care este tot de 2 ani. Executarea acesteia a fost suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare.

În vara lui 2016, Judecătoria Târgu Jiu dispusese condamnarea lui Bâcoi la 3 ani, înlocuiţi cu un termen de încercare de 5 ani. Magistraţii gorjeni stabileau atunci şi sume cu care să fie despăgubite unele dintre victimele profesorului. Acum Curtea de Apel Craiova a luat o decizie total opusă. „Înlătură dispoziţia din sentinţă privind obligarea inculpatului la plata sumei de 3000 lei despăgubiri civile către partea civilă Vulpie Elena Adina, 3000 lei despăgubiri civile către partea civilă Moalfă Butişanu Elena şi 18.400 lei despăgubiri civile către partea civilă Bucur Roxana. Dispune confiscarea de la inculpat a sumelor obţinute prin săvârşirea infracţiunilor, respectiv suma de 3000 lei obţinută prin infracţiunea săvârşită faţă de persoana vătămată Vulpie Elena Adina, 3000 lei obţinută prin infracţiunea săvârşită faţă de persoana vătămată Moalfă Butişanu Elena şi 18.400 lei obţinută prin infracţiunea săvârşită faţă de persoana vătămată Bucur Roxana”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Magistraţii din Bănie au menţinut, în schimb, partea din sentinţa de la Târgu Jiu prin care de la Bâcoi vor fi confiscate mai multe sume de bani obţinute ilegal de acesta. „Dispune confiscarea de la inculpat a sumelor provenite din camătă, după cum urmează: 2800 lei obţinuţi de la persoana vătămată Vulpe Larisa Elena, echivalentul în lei a sumei de 1800 de euro obţinuţi de la persoana vătămată Deaconescu Vasile- Ion, 400 de lei obţinuţi de la persoana vătămată Puiu Anca Elena, 400 de lei obţinuţi de la persoana vătămată Drăghescu Ionela Daniela, 1800 de lei obţinuţi de la Puican Constantin, 12400 lei obţinuţi de la persoana vătămată Luculescu Maria, 750 de lei obţinuţi de la persoana vătămată Cuşlea Camelia Elena, 900 lei obţinuţi de la persoana vătămată Biţan Mariana. Menţine măsura asigurătorie de indisponibilizare a sumei de bani în cuantum de 7584 lei consemnaţi la CEC Bank SA sucursala Tg-Jiu la dispoziţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu”, au mai decis judecătorii, care, de asemenea, au anulat toate contractele încheiate la notar prin care proful cămătar îşi împrumuta victimele.

Vizualizări: 3,465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: