Încă un primar gorjean pierde în fața ANI

Zecile de procese pe care primarii considerați incompatibili de către inspectorii de integritate le-au intentat Agenției Naționale de Integritate sunt pierdute încet și sigur de majoritatea celor care au tras speranța că la instanță își vor dovedi „nevinovăția”.

La sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Craiova nu i-a dat dreptate primarului din Albeni, Dumitru Cornea Victora cerând în instanță anularea actului prin care inspectorii îl acuzau de incompatibilitate. Contestația sa a fost respinsă, decizia instanței putând fi atacată cu recurs, fapt care va face ca procesul să se mute la Înalta Curte de Casație și Justiție, loc în care și alți primari gorjeni își caută „dreptatea”.

Edilul din Albeni a fost găsit incompatibil de către ANI în cursul anului trecut, când inspectorii au constatat că imediat după alegerea sa în funcția de primar în anul 2008, Cornea și-a angajat soția la Primăria condusă de el. Afrodita Cornea Victora lucrează la Registrul Agricol, iar soțul său a apărat-o spunând că este inginer agronom de profesie și că a obținut postul prin concurs, ANI fiind însă de altă părere. „Atât dispoziţia de numire în funcţie, cât şi contractul individual de muncă al acesteia, au fost semnate de Cornea Victora Dumitru, în calitatea sa de Primar al Comunei Albeni. Folosul material constă în veniturile salariale obţinute de către Cornea Victora Afrodita Carmen, în perioada deţinerii funcţiei de consilier în cadrul Primăriei Albeni (29.12.2008 – prezent)”, comunica ANI la vremea constatării incompatibilității.

În cazul în care edilul va pierde procesul și la Înalta Curte, el nu va mai putea ocupa o funcție publică timp de trei ani de la rămânerea definitivă a deciziei instanței, iar soția sa va trebui să returneze sumele de bani încasate de la Primărie. La instanța supremă își caută dreptatea și alți primari din Gorj acuzați că au fost incompatibili, alții fiind cu procesele de abia la început, Curtea de Apel Craiova urmând să tranșeze toamna aceasta pentru fiecare în parte cazul fiecăruia. Unul dintre cazurile aflate pe rolul instanței din Bănie este cel el edilului din Slivilești, Sorin Bucurescu, care inițial câștigase aici procesul cu ANI, dar a pierdut la recurs la Înalta Curte, care a dispus rejudecarea dosarului, până acum nici un primar neavând vreo decizie definitivă cu privire la incompatibilitatea sa.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: