Încă un sens giratoriu la Târgu Jiu. „E total inoportun!”

Primăria Târgu Jiu are în plan să înființeze un nou sens giratoriu pe Bulevardul Victoriei. Mai exact, acesta ar putea fi instalat in intersecția din apropierea Edilitara Public. Inițiativa nu este văzută cu ochi buni de târgujieni pentru că ar duce la desființarea câtorva zeci de locuri de parcare din zonă și nu ar face decât să îngreuneze traficul.

În ședința de Consiliu Local de luni, consilierii vor vota aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru înființarea unui nou sens giratoriu, pe Strada Victoriei, la intersecția cu Strada Gheorghe Doja. „Este total inoportun din punctul meu de vedere. E o stradă și încă o jumătate. Se blochează strada Gheorghe Doja și, de asemenea, se distrug câteva zeci de locuri de parcare”, a explicat consilierul municipal Viorel Petcu.

Pentru a vedea ce impact va avea această schimbare, municipalitatea și-a propus să facă un studiu. „Deocamdată e vorba de un studiu. Din câte am înțeles de la comisia de circulație, se vor monta, în primă fază, niște balize și, în funcție de rezultat, se va decide dacă va fi sau nu înființat acest sens giratoriu. Eu nu cred că se va realiza. Din punctul meu de vedere, nu trebuie făcut nimic aici. Zona Victoriei este suficient de bine descongestionată prin interzicerea opririi pe sensul de coborâre dintre fostul abator spre Parâng”, a mai punctat consilierul local.

Și consilierul liberal Eduard Berca s-a declarat contrariat de propunerea primăriei. Liberalii susțin că nu vor vota proiectul pentru aprobarea studiului de fezabilitate. „Că era necesar, nu știu cine a stabilit-o. Am întrebat lucrul ăsta, mi s-a spus că o altă comisie, cea de circulație, a stabilit acest lucru. Mie personal, mi se pare ilogic ceea ce se propune acolo în condițiile în care este deja o circulație destul de greoaie pe Victoriei spre centru. Probabil dacă se va aproba studiul de fezabilitate, se va construi acest sens, însă nu era necesar. Dimpotrivă! Noi, liberalii, nu vom vota acest proiect”, a declarat, la Radio Târgu Jiu, liberalul Eduard Berca.

„Creează haos în trafic!”

Nici șoferii din Târgu Jiu nu văd cu ochi buni realizarea unui nou sens giratoriu în oraș, în condițiile în care este mare nevoie de locuri de parcare. „Orașul nu este pregătit pentru o inflație de sensuri giratorii. Acestea nu fluidizează circulația. Sensurile de mers sunt înghesuite, locuri de parcare sunt puține. Un nou sens giratoriu nu ar face decât să creeze haos în trafic”, ne-a spus un târgujian. În plus, în zonă există o serie de unități de alimentație publică, iar acestea s-ar afla în imposibilitatea de a se aproviziona dacă vor fi desființate locurile de parcare. Un sens giratoriu ar afecta chiar și accesul rapid al ambulanțelor care aduc urgențele la Spitalul Județean.

Galerie foto



Vizualizări: 8,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: