Târgul de păsări, închis. Caragea cere audit!

Primăria Târgu Jiu a luat decizia de a închide târgul de păsări din zona Litovoi, care a funcționat ani buni fără autorizație. Cel care a dezvăluit asta este Viorel Caragea, fost șef al IPJ Gorj, acum candidat la Primăria Târgu Jiu pentru alegerile din 11 iunie. Acesta spune că el a cerut intrarea în legalitate, nu închiderea târgului.

„Târgul de păsări (zona Litovoi) își va înceta activitatea, deoarece terenul nu aparține Primăriei Municipiului Târgu Jiu”, a anunțat sec Primăria Târgu Jiu într-un comunicat de vineri, în care arată că celelalte piețe din municipiu sunt autorizate, cu excepția Pieței de gros, care este în curs de autorizare.

Comercianții de păsări care au fost duminică în târgul de la Litovoi au fost anunțați să nu mai vină și joi, deoarece târgul se mută în Piața de gros. Oamenii au fost nemulțumiți, printre ei și cel care a semnalat lipsa autorizațiilor. „Este regretabil, pentru că eu am cerut să intre în legalitate, nu să se închidă, iar cei care nu și-au îndeplinit sarcinile de serviciu să răspundă. Solicit audit pe segmentul de gestionare a piețelor din Târgu Jiu”, a spus Caragea, care a semnalat și faptul că „șeful piețelor îl plimbă în timpul programului pe domnul senator și stau pe la restaurante, în loc să rezolve aceste probleme!”. Șeful piețelor la care face referire Caragea este Marian Vîlculescu, filmat de presă două zile la rând luând masa cu fostul primar Cârciumaru, în timpul programului de lucru.

Viorel Caragea a mai spus că a fost informat de directorul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranță Alimentară că va trimite corpul de control la Târgu Jiu, fiind de neînțeles cum de aceste târguri au funcționat ani în șir fără autorizație.

Pentru Piața de Gros, cei de la Edilitara au depus cerere de autorizare abia după ce au fost luați la întrebări de Viorel Caragea, Direcția Sanitar-Veterinară având termen legal 30 de zile să o autorizeze sau să o închidă dacă nu sunt îndeplinite condițiile. Candidatul independent la Primăria Târgu Jiu vrea să afle și de ce oamenii au fost taxați inclusiv duminică pentru a intra într-un târg despre care municipalitatea recunoaște că este pe un teren care nu îi aparține. „Ce este asta, taxă de protecție? Cumva a ajuns Primăria Târgu Jiu să funcționeze precum clanurile interlope??? Solicit tuturor instituțiilor abilitate să cerceteze ce se întâmplă cu exactitate, pentru că miroase a lucruri penale! Totodată, solicit primăriei să restituie toți banii comercianților, pentru că i-au încasat fără niciun motiv legal”, a scris Caragea pe pagina de Facebook.

Galerie foto



Vizualizări: 2,784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: