Incendiu în gospodăria primarului din Peştişani. „Ne-a salvat câinele!”

Primarul Cosmin Pigui de la Peştişani şi familia sa au trecut prin clipe de groază miercuri dimineaţă. O anexă din gospodărie a fost mistuită de flăcări şi exista riscul ca incendiul să se propage şi la locuinţa aflată în imediata apropiere. Cu toţii dormeau, iar cel care a dat alarma a fost câinele, care a început să latre foarte tare.

Incendiul a cuprins anexa din gospodăria primarului din Peştişani în jurul orei 4.00. Imobilul era unul spaţios, dotat cu aparatură nouă şi mobilier, fiind locul unde familia Pigui îşi petrecerea cel mai mult timpul în ultima vreme. Primarul spune că salvarea sa şi a apropiaţilor săi a fost câinele, care a început să latre atunci când flăcările au cuprins anexa. „A ars anexa, dar am reuşit să salvez casa, asta este important. Era o sală la 5 metri de casă, cu beci, cu living, bucătărie, cu baie. Munceam la ea de vreo 7 ani să o termin. De Crăciun am tras tare, ca să facem Revelionul acolo. Acolo mă mutasem, în casă doar dormeam. Am terminat-o şi a luat foc, probabil de la o sobă. Am avut noroc cu căţelul. A lătrat şi a trezit-o pe mama. Dacă nu ne trezea, ardeam”, a explicat Cosmin Pigui.     

A intrat prin flăcări după pisic

Cosmin Pigui s-a rănit în timp ce încerca să ţină flăcările departe de casă. La un moment dat a intrat în anexă ca să îşi caute pisicul. „Anexa era dormitorul pisicului, acolo stătea, în sală. N-am apucat să salvez nimic din sală, dar m-am băgat după pisic şi nu l-am găsit. Și după aceea l-am văzut pe afară. Este un suflet, zidurile n-aveau importanţă, am pierdut multe miliarde la viaţa mea. M-am ars puţin pentru că am stat cu furtunul să izolez clădirile, casa şi o altă anexă. Am fost la doctor aici, m-am dat cu o alifie”, a precizat Cosmin Pigui.

Pagube importante

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Gărzii de Intervenţie Tismana, precum şi un echipaj din cadrul SVSU al comunei Peştişani. Imobilul a ars pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp, iar flăcările au distrus şi obiecte de mobilier, două combine frigorifice, un televizor, şi alte bunuri aflate în interior, inclusiv laptopul de la primărie, conform spuselor primarului. Din estimările primarului, pagubele se ridică la 50 mii lei. „Cauza probabilă a incendiului o reprezintă efectul termic - mijloc de încălzit lăsat nesupravegheat”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Cosmin Pigui avea asigurare numai la casă, nu şi pe anexă. În urma incendiului, sticla de la geamurile casei s-a spart, iar termopanele s-au topit.

Vizualizări: 3,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: