Târgu Jiu: Așteptați să-și ridice biletele gratuite de transport

Pensionarii din Târgu Jiu vor beneficia și în 2018 de bilete și abonamente oferite gratuit de primărie pentru transportul în comun. Câteva mii de pensionari s-ar încadra să primească astfel de facilități, însă puţini au solicitat până acum eliberarea acestor bilete, chiar dacă distribuirea lor a început încă din 11 decembrie. Cu cele vechi vor mai putea circula fără să plătească doar până în data de 15 ianuarie.

Biletele și abonamentele pot fi ridicate până vineri, 29 decembrie, între orele 7-15. Distribuirea lor se va face și în prima lună a anului viitor.

Pensionarii cu vârste de până la 70 de ani şi un cumul al pensiei de maximum 850 lei vor beneficia de 16 bilete de călătorie dus-întors/lună.  În schimb, pensionarii trecuţi de 70 de ani beneficiază de 60 de călătorii pe lună, cu condiția ca pensia să nu depășească 1.500 de lei. „Facilitățile sunt exact ca cele de anul trecut. Nu știm câți pensionari vor beneficia, pentru că punctul de pensie a crescut, iar limitele de venit au rămas neschimbate”, a declarat Vasile Căilean, directorul societății Transloc.

În 2017 au beneficiat de aceste facilități peste 9.000 de pensionari. Până acum, puţin peste 1.100 de pensionari au ridicat biletele şi abonamentele oferite de primărie.

Vizualizări: 700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: