Incendiu și panică în centrul Târgu Jiului

Au fost clipe de panică joi după-amiază pentru mai multe persoane aflate într-o clădire din centrul municipiului Târgu Jiu, cuprinsă de flăcări. Clădirea adăpostea spații comerciale, cabinete medicale, dar și câteva dormitoare, ultimele nefiind încă amenajate. Alarma a fost dată de asistentele cunoscutului medic cardiolog Ion Mălăescu. Acesta era plecat de la cabinet în momentul în care a fost observat focul. „Ne-au sunat asistentele că a luat foc cabinetul. Vă dați seama că am venit cât am putut de repede. Nu pot să spun că din fericire, dar nu a luat foc zona cu cabinetul medical, cu aparatura, ci partea din spate a casei. Acolo erau camere care erau reparate doar pe exterior, pe interior aveau reparații sumare”, a spus medicul.

Angajatele de la un cabinet notarial din zonă au ieșit și ele speriate afară, când au văzut flăcările. În urmă cu patru ani a mai ars o clădire din vecinătatea lor și, la fel ca și acum, cabinetul notarial a scăpat de flăcări. „Eram la birou, lucram la calculator și a strigat cineva de afară să ieșim că este incendiu. Am ieșit și am făcut fum și apoi foc. Din fericire au venit pompierii destul de repede. Ne-am speriat, evident, dar am mai trecut prin așa ceva în urmă cu patru ani, când a mai fost un incendiu la ceilalți vecini ai noștri”, a spus una dintre angajate.

Afacere ruinată

Proprietarul unei case de amanet din clădirea cuprinsă de foc și fum și-a văzut și el afacerea ruinată. Omul spune că acum nu îi mai rămâne decât să încerce să o ia de la capăt cu banii pe care speră să îi primească de la firma de asigurări. „Peste 80% din ce era aici e distrus. Spațiul comercial era proprietatea noastră. Nu mai avem cum să ne reluăm activitatea, pentru că actele societății sunt distruse toate. Sunt arse sau udate de apa de la pompieri. Nu ne rămâne decât să demolăm totul și să o luăm de la capăt”, a declarat patronul casei de amanet.

Incendiu violent. Cine ar fi de vină?

Cauzele incendiului nu au fost stabilite, dar toată lumea l-a arătat cu degetul pe un bătrân de 80 de ani care ar fi dat foc unor hârtii. Flăcările s-au extins apoi și de aici nenorocirea, vecinii plângându-se că bătrânul le-a creat tot felul de probleme de acest gen în ultimii ani, fără ca vreo autoritate să fie în stare să ia măsuri cu el. Acum omul a ajuns să dea explicații la Poliție, fiind deschisă o anchetă pentru a fi stabilite împrejurările în care a izbucnit incendiul. Pompierii au avut nevoie de trei echipaje și circa două ore pentru a lichida flăcările. Ei au trebuit să spargă acoperișul din tablă pentru a putea interveni corespunzător, operațiunile fiind coordonate direct la fața locului de către șeful interimar al ISU Gorj, col Traian Șuță.

Galerie foto






Vizualizări: 761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: