Contract de muncă suspendat pentru profu’ din Cărbuneşti

Cosmin Oproiu, profesorul din Cărbunești acuzat că a întreținut relații sexuale cu o minoră de 12 ani în scara unui bloc, s-a ales cu contractul de muncă suspendat, până la finalul arestului la domiciliu. Profesorul de științe socio-umane este acuzat pentru fapte produse în anul 2012, când acesta preda la Liceul de Muzică „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi întreținut relații sexuale în formă continuată cu fata de 12 ani, elevă a aceleiași unități de învățământ. Din septembrie anul trecut, Cosmin Oproiu preda însă la liceul din Târgu Cărbunești, de unde a și fost săltat de polițiști.

„În cadrul școlii, Consiliul de Administrație a suspendat contractul de muncă până la 1 aprilie, pentru că arestul la domiciliu îl are până la acea dată inclusiv. Noi nu putem suspenda contractul decât pe perioada cât el este arestat. Se va merge cu pași mărunți până când se va ajunge la o decizie clară. Dânsul a venit în școală la 1 septembrie 2016, este suplinitor în locul unei doamne profesoare care este în concediul de creștere a copilului”, a spus directoarea Liceului „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești.

În ciuda faptului că a luat mereu note mari la examenul de titularizare, Cosmin Oproiu nu a obținut niciodată post definitiv în învățământ. „Până acum ISJ Gorj nu a fost sesizat în legătură cu fapte ale dumnealui care să contravină legii sau comportament care să contravină legii. În toată activitatea nu a lăsat să se întrevadă posibilitatea unor astfel de manifestări”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Minora cu care dascălul ar fi întreținut relații sexuale are în prezent 14 ani și, potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică.

Vizualizări: 1,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: