Condamnat pentru moartea unui polițist!

Verdict al judecătorilor din Novaci într-un dosar în care un tânăr din Bumbești Pițic a fost trimis în judecată și considerat vinovat de moartea în urmă cu aproape șapte ani a unui polițist gorjean într-un accident rutier. Sorin Bumbaru și-a pierdut viața în octombrie 2010, după ce a intrat cu motocicleta în mașina pe care o conducea Dumitru Burlica.

Șoferul a vrut să vireze stânga, dar nu ar fi semnalizat la timp manevra, impactul dintre autoturism și motocicletă fiindu-i fatal motociclistului. Și mai tragic a fost faptul că polițistul a fost adus la spital la Târgu Jiu în încercarea de a-i fi salvată viața, medic de gardă la acel moment fiind chiar soția sa, Alina Bumbaru. Medicului i s-a făcut rău când a aflat ce s-a întâmplat, starea sa fiind agravată și de faptul că era gravidă cu unul din cei doi băieți pe care îi avea cu Sorin. După ani de anchete și cercetări, judecătorii au ajuns acum la momentul pronunțării unui prim verdict, care nu este definitiv.

„Condamnă pe inculpatul BURLICA DUMITRU(…), fără antecedente penale, la o pedeapsă de: - doi ani închisoare(…) Suspendă condiţionat executarea pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani (…) Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiile art. 83 Cod penal din 1968, în sensul că dacă în cursul termenului de încercare săvârşeşte din nou o infracţiune, pentru care se pronunţă o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa dispune revocarea suspendării executării pedepsei, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru noua infracţiune”, se arată în verdictul judecătorilor. Instanța a stabilit și despăgubirile la care are dreptul familia fostului polițist, firma de asigurări fiind cea care va trebui să suporte sumele decise acum de magistrați.

„Obligă asigurătorul SC CARPATICA SA, prin lichidator judiciar Casa de Insolvenţă Transilvania Filiala Cluj, (…) la plata a 100.000 lei reprezentând daune materiale, 500.000 lei daune morale către partea civilă Bumbaru Alina Elena, câte 100.000 lei daune morale către fiecare din părţile civile minore Bumbaru Alexandru şi Bumbaru Octavian şi la plata unei rente lunare în cuantum de câte 1000 lei lunar ptr. minorul Bumbaru Alexandru – începând cu data producerii accidentului respectiv 12.10.2010 - şi ptr. Minorul Bumbaru Octavian - de la data de 21.02.2011 – până la majoratul acestora sau noii dispoziţii a instanţei. În baza art. 276 al.1 C.pr.pen. obligă inculpatul către partea civilă Bumbaru Alina Elena la plata a 2000 lei cheltuieli de judecată, conform chitanţei nr. 49/13.12.2016, aflată la dosarul cauzei la fila 146”, a decis instanța, judecătorii obligându-l pe inculpat să suporte și 2500 de lei cheltuieli de judecată către stat.

Vizualizări: 1,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: