Încep lucrările la podul de la Turcinești

Lucrările pentru consolidarea podului de la Turcinești ar putea demara în câteva zile. Se lucrează la proiectul tehnic, după care contractul va fi atribuit firmei care vine cu cel mai bun preț și cu cel mai mic termen de execuție a lucrării. În continuare, autoritățile județene așteaptă un răspuns de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru un pod mobil care să fie folosit în perioada lucrărilor.

Circulația pe podul peste Jiu în comuna Turcinești a fost interzisă mașinilor din 16 aprilie. Pietonii încă mai pot traversa podul, însă doar pentru câteva zile. Asta pentru că, în această săptămână, ar putea începe lucrările de consolidare. „Pentru podul de la Turcinești se lucrează la proiectul tehnic. În câteva zile, vom intra în procedura simplificată de execuție a proiectului tehnic. A doua zi, când vom avea proiectul gata și contractul atribuit, vom demara lucrările”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean.

Guvernul a alocat nouă milioane de lei, din fondul de rezervă, pentru ca acest pod să fie reabilitat. Lucrările s-ar putea întinde pe câteva luni, însă autoritățile dau asigurări că va fi gata până la sfârșitul anului. Între timp, o echipă de la MApN a luat pulsul lucrării și Ministerul ar putea aduce în Gorj un pod mobil pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge în oraș.

Vizualizări: 4,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: