Gogoșari în sos de roșii

5 kg gogoșari

500 g zahăr

500 ml oțet

500 ml ulei

800 ml pastă de roșii 

1 lingură sare de murături

1/2 linguriță piper măcinat

1/2 linguriță busuioc uscat

3 foi de dafin

Spălăm gogoșarii în apă rece, îi ștergem, apoi le îndepărtăm cotoarele, nervurile și semințele și îi tăiem în fâșii. Punem într-un vas, pe foc, oțetul împreună cu uleiul, pasta de roșii, zahărul și sarea. Adăugăm și condimentele și fierbem amestecul, până când zahărul și sarea se topesc. Scufundăm apoi gogoșarii în soluția fierbinte și îi lăsăm pe foc 6-7 minute, apoi îi transferăm cu o spumieră în alt vas.

Sterilizăm borcanele și le umplem cu fâșiile de gogoșari, îndesându-le bine, apoi turnăm peste ele sosul de roșii cu ulei și oțet.

Înfiletăm capacele la borcane și le lăsăm în cuptorul cald până a doua zi, când vor fi răcite și le vom trece în cămară. Se pot servi ca atare, alături de fripturi şi garnituri.

Vizualizări: 1,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: