Începe cursa pentru gradaţiile de merit în învăţământ

Profesorii care solicită gradaţii de merit pot depune dosarele în perioada 21 mai - 12 iunie, rezultatele urmând a fi afişate pe 27 iulie. Gradaţia de merit reprezintă o creştere cu 25% a salariului de bază deţinut. Gradaţia se atribuie pe o perioadă de 5 ani.

Numărul de gradaţii de merit care vor fi acordate în acest an va fi stabilit pe 14 mai. La concursul pentru acordarea gradaţiei de merit pot să participe profesorii cu vechime de cel puţin 5 ani, evaluaţi cu calificativul „Foarte bine” în fiecare an şcolar, fără sancţiuni disciplinare sau penale „în perioada pentru care se realizează evaluarea” şi care au performanţe în: inovarea didactică, în pregătirea preşcolarilor sau a elevilor, în pregătirea elevilor distinşi la competiţiile şcolare recunoscute de Ministerul Educaţiei etapa judeţeană, interjudeţeană, etapa naţională şi internaţională, în perioada 1 septembrie 2012-31 august 2017; prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, în integrarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale şi/sau tulburări de învăţare în învăţământul de masă, în progresele şcolare ale elevilor în risc de abandon şcolar, în iniţierea şi managementul unor proiecte şcolare care au condus la consolidarea culturii şcolare centrate pe progres, cooperare şi incluziune.

La concurs poate să ia parte şi personalul didactic auxiliar cu vechime de cel puţin 5 ani, cu performanţe în activitate, în perioada 1 septembrie 2012-31 august 2017, şi calificativul „Foarte bine” în fiecare an şcolar din perioada evaluată, fără sancţiuni disciplinare sau penale.

Profesorii care, în perioada 1 septembrie 2012-31 august 2017, au îndeplinit şi funcţii de conducere pot să participe la concursul de acordare a gradaţiei de merit fie ca personal didactic de conducere, fie ca personal didactic de predare, iar evaluarea se realizează conform grilei specifice opţiunii exprimate în scris la depunerea dosarului.

Vizualizări: 450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: