Începe judecata lui Vîlcov la Târgu Jiu

La circa un an de zile de când a venit pentru prima şi ultima dată pe la Tribunalul Gorj în calitate de inculpat în dosarul pe care îl are pe rolul acestei instanţe, fostul ministru de finanţe Dariu Vîlcov este aşteptat din nou să apară în faţa magistraţilor de la Târgu Jiu.

Curtea de Apel Craiova a respins definitiv joi contestaţiile pe care actualul consilier al premierului Viorica Dăncilă, dar şi alţi doi inculpaţi, le-au depus la o decizie luată în luna mai în procedură de cameră preliminară la Tribunalul Gorj. Atunci au fost admise probele depuse de procurori la dosar şi, practic, judecătorii gorjeni au decis începerea pe fond a procesului lui Vîlcov, numai că decizia lor a fost contestată. A venit vacanţa de vară şi de abia acum instanţa superioară, de la Craiova, a decis respingerea contestaţiilor formulate de inculpaţi.

După această decizie, Tribunalul Gorj va stabili un termen pentru începerea judecăţii pe fond a dosarului, numai că, foarte probabil, inculpaţii vor cere la acest prim termen un răgaz pentru a-şi angaja apărători. Şi, astfel, de abia spre sfârşitul toamnei procesul va putea începe cu audieri de martori şi inculpaţi.

Vîlcov este acuzat că ar fi mituit un funcţionar al OCPI Olt cu câte 1.000 de lei lunar pentru a-i asigura o procedură rapidă de aprobare a documentelor pe care le întocmeau trei firme de cadastru ale sale. Un administrator al firmelor şi juristul acestora au fost şi ei trimişi în judecată alături de fostul ministru de finanţe, Vîlcov declarând în noiembrie anul trecut, când a venit la Târgu Jiu, că este nevinovat şi acest lucru se va vedea la finalul procesului.

Vizualizări: 1,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: