Moartea lui Pascolo, povestită la instanţă. „Greşeala” criminalului!

Tânărul de 24 de ani din Târgu Jiu, aflat în spatele gratiilor de la mijlocul lunii februarie pentru că şi-a omorât prietenul după o ceartă, a povestit luni în faţa instanţei toate împrejurările în care s-a produs crima. Alexandru Cristofor Laza (foto sus) a vorbit inclusiv despre imaginile care au făcut înconjurul internetului pentru că arătau momentele şocante ale crimei. Acesta pune totul pe seama unei „greşeli”, generată de consumul de alcool şi medicamente.

Cristian Dumitru, zis „Pascolo” (foto jos), era unul dintre cei mai buni amici ai lui Laza, la audierile de la Tribunalul Gorj bărbatul acuzat de crimă povestind cu lux de amănunte ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de o jumătate de an. Inculpatul a ales să meargă pe varianta procedurii simplificate şi să îşi recunoască faptele, în speranţa obţinerii unei pedepse mai blânde, dar asta nu l-a scutit de răspunsurile pe care le aştepta judecătorul Ioana Mălăescu de la el pentru a putea da o sentinţă cât mai corectă.

Tânărul a menţionat că el şi prietenul său se mai şicanau unul pe altul, el enervându-se însă pentru glumele care erau făcute pe seama sa. Laza spune că acesta era şi motivul pentru care îl filma pe „Pascolo” destul de des. În seara în care s-a produs nenorocirea, spune inculpatul, ambii consumaseră medicamente în combinaţie cu alcool. Au obţinut astfel efectul unor droguri care le-au alterat în mod evident capacitatea de a gândi raţional. Laza a avut astfel un motiv în plus pentru a filma cearta cu „Pascolo”. El spune că în momentul în care discuţiile dintre ei s-au tensionat, Cristian Dumitru a mers în bucătărie şi a luat un cuţit. Ar fi încercat să îl atace pe Laza, însă acesta a început să arunce cu scrumiere şi sticle, plus ce i-a mai venit la îndemână. În cele din urmă, tânărul a luat cuţitul din mâna amicului său şi l-a înjunghiat, ulterior realizând ce a făcut. În faţa instanţei, Laza a menţionat că într-o mână avea cuţitul şi în cealaltă telefonul mobil cu care filma. El a povestit că anterior avusese o discuţie telefonică pe internet cu o mătuşă a sa şi, probabil, aşa a scăpat în mediul on-line filmarea cu imaginile din momentul producerii crimei.

Laza a accentuat în faţa instanţei că nu şi-a dorit ca imaginile să ajungă în spaţiul public, din apropiere mama sa cerându-i insistent să declare că era „mort de beat” şi că nu ştia ce face în acele momente. Laza a avut însă suficient timp în spatele gratiilor să îşi refacă memoria şi a putut să poarte cu judecătorul de caz o discuţie extrem de coerentă despre cele întâmplate în seara crimei. Acum, el speră la o pedeapsă care să îl ţină cât mai puţin în spatele gratiilor, verdictul pe care îl aşteaptă de la Tribunalul Gorj nefiind însă unul definitiv.

Vizualizări: 5,862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: