Incredibil! Zeci de elevi gorjeni, transferați la licee mai bune. Notele nu mai contează!

Examenul de Evaluare Națională pare a fi un moft pentru conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj, câtă vreme în ultimele luni au fost aprobate zeci de transferuri ale unor elevi cu note mai mici, la colegii de prestigiu. Inclusiv copilul inspectorului școlar general, Maria Cochină, a beneficiat de un astfel de privilegiu. Cochină a fost numită la șefia ISJ Gorj cu susținerea PNL, partid din care face parte.

Dezvăluirea a venit din partea lui Radu Miruță, candidatul Alianței USR PLUS la Camera Deputaților. "Inspectoratul Școlar Județean Gorj a făcut în ultimele luni o practică din a transfera elevi de la licee unde s-a intrat cu note mici la colegii de prestigiu. Nu mai puțin de 51 de astfel de transferuri au fost aprobate de ISJ Gorj, de regulă în baza unor acte medicale obținute pe căi nu tocmai ordotoxe", a scris Miruță pe pagina de socializare.

Acesta a cerut date oficiale de la ISJ Gorj, dar a obținut doar o parte, așa că acuză inspectoratul de lipsă de transparență: "Semnalele pe care le avem sunt că au fost copii cu nota 4 la Evaluarea Națională, transferați pe pile la colegii de prestigiu. Am cerut un răspuns de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj și am primit unul în bătaie de joc, din care rezultă doar că au fost 51 de transferuri aprobate, inclusiv al unui elev cu media 3.73. Ne așteptam la lipsă de transparență, pentru că întotdeauna hoților le place să acționeze pe întuneric. Pentru că a pune un copil cu o medie mai mică înaintea unuia cu o medie mare este tot o formă de hoție".

Radu Miruță a cerut Ministerului Educației să se autosesizeze și să trimită Corpul de Control la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru a verifica atât transferurile elevilor aprobate în ultimele luni, cât și modul de comunicare.

"Cerem Partidului Național Liberal Gorj să își exprime un punct de vedere cu privire la transferurile abuzive aprobate de echipa inspectorului școlar general Maria Cochină, numită cu susținerea liberalilor. Îngrijorător este că inclusiv fiica acesteia este printre cei 51 de privilegiați care au fost transferați de la școala la care au intrat pe merit la alte unități școlare", a mai punctat Radu Miruță. (A.A.)

Vizualizări: 4,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: