Weber: Va fi un val masiv de disponibilizări. Vîlceanu: Nu trebuie să avem temeri, deloc!

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, critică faptul că actuala guvernare a condiționat ajutorul de stat pentru Complexul Energetic Oltenia de o restructurare foarte dură. La polul opus, deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că nimeni nu ar trebui să aibă temeri legate de acest plan de restructurare.

Mihai Weber a reamintit faptul că planul de restructurare a fost depus destul de târziu, că a fost secretizat și că, după multe presiuni, au fost date publicității câteva fragmente. “Acest plan de restructurare arată foarte clar că va fi un val masiv de disponibilizări, urmând ca unitatea economică să atingă în 2030 în jur de patru mii de salariați”, a spus Weber la Radio Infinit, spunând că este exclus ca aproape opt mii de salariați să plece prin pensionări, așa cum încearcă unii să susțină. “Vor pleca pe cale naturală în jur de patru mii de oameni, prin pensionare mai devreme, datorită legii făcute de noi pentru cei care au lucrat în condiții deosebite. Acel plan de restructurare cuprinde categoric disponibilizări de personal”, a spus deputatul PSD.

Weber a criticat guvernul pentru faptul că a condiționat ajutorul de stat de o restructurare atât de dură, care are nevoie de girul Comisiei Europene. “Nu-și avea rostul amestecul Comisiei Europene, pentru că această unitate economică este foarte importantă pentru independența energetică”, a mai spus Weber.

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, spune că nimeni nu trebuie să se teamă cu privire la acest plan de restructurare. “Statul român acordă de la bugetul de stat suma de 1,3 miliarde de euro Complexului Energetic Oltenia pentru a duce la îndeplinire acest plan de eficientizare și a plăti certificatele de carbon”, a spus Vîlceanu la Radio Infinit, menționând că “guvernul Orban a fost singurul interesat să ajute această companie”.

Vîlceanu a spus că “nu trebuie să avem temeri, deloc”, cu privire la aprobarea planului de restructurare. “Fără o implicare guvernamentală clară și eficace, acest colos industriale care este Complexul Energetic Oltenia ar fi putut fi în situația în care să aibă zilele numărate”, a concluzionat deputatul la Radio Infinit. (A.A.)

Vizualizări: 3,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: