Incredibil: A fost asfaltat un singur kilometru de drum dintr-o localitate și a și fost spart 

Deși pare greu de crezut, în 2023 există o comună în Gorj care nu are nici măcar un kilometru de asfalt. S-a încercat în urmă cu câțiva ani modernizarea unui drum, dar a fost distrus pentru introducerea sistemului de canalizare. Autoritățile au primit acum finanțare prin programul ”Anghel Saligny” și încearcă să asfalteze în primă fază drumurile care devin impracticabile la fiecare ploaie.

În comuna Săcelu ar trebui modernizați aproximativ 20 de kilometri de drum, care acum sunt doar pietruiți, iar când plouă, unele căi de acces sunt impracticabile. S-au primit bani numai pentru 11 kilometri, iar autoritățile locale vor să modernizeze în primă fază drumurile critice din Săcelu.

”Nu avem nici un kilometru de asfalt din cei 20 cât are toată comuna. Am primit acum 130.000.000 de lei pentru modernizarea infrastructurii prin Anghel Saligny, și o să facem în primă fază drumurile care devin impracticabile atunci când plouă. O să avem și o cofinanțare de 500.000 de lei de la bugetul local”, a precizat primarul Gheorghe Dumitrelea.

În anul 2016 s-a încercat asfaltarea unui drum comunal, dar totul a eșuat. ”În 2016 au început lucrările pentru asfaltarea drumului DC 58 Bereasca pe o lungime de un kilometru. Ar fi trebuit să fie gata în 2018, dar conducerea de atunci a primăriei nu a plătit o factură, care s-a transformat în arierate pentru că s-a aprobat o cofinanțare de 800.000 de lei, bani care nu existau în bugetul local. S-a sistat lucrarea înainte de a se finaliza, nu s-au făcut rigolele de scurgere, iar aceeași firmă care a câștigat licitația pentru drum, a primit bani prin PNDL 1 să facă sistem de canalizare și vă dați seama ce s-a ales din acel drum și așa neterminat. Încerc acum să finalizez și acest drum, dar după ce voi face branșamentele la canalizare”, a mai spus Gheorghe Dumitrelea. 

Vizualizări: 1,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: