Continuă disputa ITM Gorj- DSP Gorj în cazul Dobrin. Reacții dure!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a transmis noi precizări legate de cazul angajatului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Adrian Dobrin. Pentru faptele constatate, au fost înaintate două plângeri penale formulate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj împotriva conducerii Direcției de Sănătate Publică Gorj, transmite ITM Gorj. Directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, spune că una din plângeri a fost clasată, iar despre cealaltă nu a fost informat. În plus, el o aduce în discuție și pe judecătoarea din proces, Simina Staicu. În plus, el declară că a fost amenințat cu schimbarea din funcție. 


Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost sancționată cu amenzi în valoarea totală de 33.500 lei.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a contestat atât procesele-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, cât și procesul-verbal de cercetare a evenimentului sus-menționat.

Pe tot parcursul cercetării evenimentului conducerea Direcției de Sănătate Publică Gorj a negat faptul că la momentul producerii evenimentului victima efectua sarcini de serviciu.

Instanța a constatat faptul că, la data producerii evenimentului, salariatul Dobrin Adrian Virgil se afla în timpul procesului de muncă ori în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești, contrar celor susținute de către conducerea Direcției de Sănătate Publică Gorj.

De asemenea, instanța a soluționat definitiv litigiile aflate pe rol și a menținut faptul că sancțiunile contravenționale aplicate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj au fost aplicate în conformitate cu prevederile legale, angajatorul fiind sancționat în funcție de gravitatea faptelor constatate.

Neconformitățile constatate au fost: neprezentarea documentelor solicitate în vederea efectuării cercetării evenimentului, nerealizarea măsurilor din procesele-verbale de control anterioare, necomunicarea evenimentului, neasigurarea unei instruiri suficiente și adecvate pentru fiecare lucrător și funcționarea necorespunzătoare a Comitetului de Securitate și Sănătate în Muncă, nerealizarea măsurilor din procesul-verbal de cercetare a evenimentului produs în data de 02.03.2021, a cărui victimă a fost Dobrin Adrian Virgil”, a transmis ITM Gorj. 


A reacționat și directorul DSP Gorj, Narcis Stoian: ”Având în vedere comunicatul conducerii ITM, care se laudă ca a depus două plângeri penale împotriva DSP, una dintre ele, din cunoștințele mele, fiind deja clasata, iar de cealaltă încă nu am luat la cunoștință, chiar daca au trecut aproape doi ani de când a fost făcută. Mă aștept ca cercetările penale să se extindă si asupra modului in care a judecat acest litigiu soția inspectorului școlar general adjunct, doamna Simina Staicu, pentru care nu au contat înscrisurile depuse de noi, nici că regretatul nostru coleg, în acea zi, nu semnase în condica de prezență, nu avea ordin de deplasare pentru acea zi, nu s-a deplasat cu mașina de serviciu la Spitalul Târgu Cărbunești, ci s-a deplasat cu autoturismul proprietate personala, ca era in concediu de odihna si ne anunțase ca se simte rău, fapt pentru care colegi de-ai mei s-au deplasat la domiciliul lui cu o zi înaintea internării pentru a-i duce medicația necesara tratării bolii, nu a contat nici declarația mea prin care dl. Dobrin ma înștiințase ca urmează sa se interneze in spital daca nu i se ameliorează starea de sănătate, iar dupa ce a emis aceasta sentința, doamna judecător s-a si pensionat! 

As mai adăuga faptul ca înverșunarea nefireasca pe care o manifesta George Romanescu împotriva mea si a instituției pe care o conduc, vine in completarea amenințărilor pe care le-am primit recent de la persoane din grupul sau de interese, care m-au anunțat ca i-am deranjat si ca voi fi schimbat din funcție”.

Vizualizări: 2,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: