Indemnizaţii majorate pentru şefii Aparegio

Administratorii operatorului de apă și canal din Gorj, Aparegio, încasează lunar o remunerație de aproximativ 2.000 de lei. Indemnizaţia a fost majorată începând cu luna aprilie, atunci când acționarii au aprobat o creștere de la 20 la 25%, raportarea făcându-se la salariul de circa 8.000 de lei al directorului general Traian Pătrăşcoiu.  

Consiliul de Administrație al Aparegio este format din șapte persoane: Marian Spiroiu - președinte: Ilie Vlădoescu, Tiberiu Albu, Marius Ionescu, Dragoș Morega, Ilie Schintee și Marian Victor Lumezeanu. Aceștia sunt de ani buni administratori la Aparegio, mai puțin fiul lui Dan Ilie Morega, care a promovat în această funcție în urma unei selecții organizate în 2015, pe postul rămas vacant după plecarea lui Ion Popescu, fostul manager al unității. 

Marius Ionescu mai încasează de la Primăria Târgu Jiu, unde lucrează ca director tehnic, undeva la 5.200 lei pe lună. Mai mult decât atât, este și membru în Consiliul de Administrație la societatea Transloc, de unde mai primește alți bani. Și directorul comercial al Aparegio ia bani de la Transloc, fiind președinte al Consiliului de Administrație al societății de transport în comun. În schimb, pentru că este cu contract de mandat la Aparegio, Tiberiu Albu nu este plătit pentru calitatea pe care o are ca administrator. Nici Vlădoescu nu este remunerat ca administrator al Aparegio, fiind și director tehnic la Aparegio, dar câștigă din altă parte, ca administrator la Edilitara Public SA, de unde ia anual vreo 15.000 de lei.

Pătrășcoiu: Efortul financiar este infim

Și salariul directorului Traian Pătrășcoiu a fost majorat de acționarii socetății. Pătrășcoiu a explicat de ce cu toții încasează mai mulți bani. „A fost majorată remunerația administratorilor de către acționari. Efortul financiar este infim. Este mai mare cu 200 de lei. Mărirea este în urma rezultatelor competiției de anul trecut, economice. Pe criteriile de performanță, care sunt stabilite de AGA (n.red. Adunarea Generală a Acționarilor), se fac și majorări de retribuții. Mi s-a majorat și mie cu 600 de lei, tot în martie, la încheierea exercițiului financiar pe anul 2016”, a explicat Traian Pătrășcoiu, directorul general al Aparegio.

Vizualizări: 3,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: