INFP montează o nouă stație la Gorj. Replicile continuă!

Secretarul general adjunct al Ministerului Dezvoltării, Victor Banța, a anunțat că la Gorj va fi instalată de către Institutul Național de Fizica Pământului încă o stație menită să ofere și mai multe informații despre cutremurele din județ.


Noua stație va măsura concentrația de radiu (RN) din aer și în funcție de aceasta poate fi prevăzut un cutremur. ”Astfel, INFP va monta în zona epicentrală din județul Gorj, afectat în ultima lună de peste 1500 de cutremure la mică adâncime (unele dintre ele extrem de mari) o serie de echipamente: stații seismice,  accelerometre și aparatură pentru detecția Rn ca “precursor” al seismelor. Este necesar sprijinul autorităților publice locale care trebuie să ofere spații mici (5 mp) pentru montarea acestora și soluții minimale pentru alimentare cu energie electrică”, susține Victor Banța.

Radiul provine din descompunerea uraniului sau radiului din roci. El se ridică apoi în atmosferă și poate fi absorbit în locuințe prin porii materialelor de construcții. 

Vizualizări: 4,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: