Mii de spectatori la un film în aer liber. Planul lui Toma Cuzin!

Circa două mii de oameni au văzut filmul „Aferim”, în aer liber, în comuna gorjeană Peștișani. Oaspetele de onoare a fost actorul Toma Cuzin care a anunțat că nu se va opri aici. A înființat o asociație și vrea să aducă în comuna sa natală un festival de film românesc.

Filmul „Aferim” a fost prezentat în aer liber la Peștișani. Este unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani. „Aferim” este un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească, în 1835. “Este o premieră să văd atât de mulți oameni la un film românesc într-un sat. Este o bucurie pentru mine. Este o dorință împlinită să aduc acest film într-un sat, la mine în sat. Când simt acel dor de un loc de o poveste, închid ochii și știu unde este. Nu am să uit că acasă nu este un cuvânt ori un loc anume, este un sentiment. „Dacă eu pot, poți și tu” este un proiect pe care vreau să-l duc peste tot în țară”, a fost mesajul lui Toma Cuzin.

În jur de două mii de oameni au urmărit filmul. „E o idee minunată. Cred că o să ne prindă bine. Este un eveniment unic. Oamenii sunt setoși de cultură, vor ceva nou, să iasă din case”, a spus un localnic. „Îl știm de mic pe Toma Cuzin. Îl apreciem. Am venit cu drag să vedem filmul. E ceva frumos. Sunt mândru de el”, a transmis un alt localnic din Peștișani.

Actorul cu origini în Gorj are planuri mărețe: “Am înființat o asociație care se numește – Cuzin Toma. Dacă eu pot, poți și tu –, o asociație care va promova valoarea și cultura românească. Îmi doresc să fac un festival de film aici, la Peștișani, un festival care va fi primul festival de film, de artă într-un sat, în mediul rural”.

Galerie foto



Vizualizări: 3,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: