Prepară sirop de măceşe pentru tonifierea vaselor de sânge

Măceşele sunt cunoscute pentru beneficiile ceaiurilor din aceste fructe, dar din ele se pot prepara şi siropuri cu aceleaşi beneficii. Măceşele au un conţinut mare de vitamina C, care uşurează absorbţia fierului şi calciului, ajută la vindecarea rănilor, creşte imunitatea, combate bolile infecţioase, revigorează psihicul şi fizicul, menţine permeabilitatea vaselor de sânge şi tonifică pereţii vaselor sanguine.

La 100 de grame, măceşele au de 20 de ori mai multă vitamina C decât lămâile. De aceea, siropul de măceşe este ideal pentru imunitate, dar are şi alte proprietăţi şi beneficii. Astfel, siropul de măceşe: întăreşte sistemul imunitar; ajută la refacerea organismului în urma unor boli infecţioase; combate anemia, accelerând producerea de globule roşii; ajută la fixarea calciului în oase; stimulează circulaţia sangvină, menţine permeabilitatea vaselor de sânge şi tonifică pereţii vaselor sanguine.

Reţetă de sirop de măceşe

Ingrediente: 1 kg măceşe, apă, 750 g de zahăr pentru fiecare litru de sirop rezultat.

Mod de preparare: Spălaţi măceşele şi îndepărtaţi-le tulpinile şi vârful. Folosiţi un storcător de fructe sau un blender pentru a le mărunţi. Puneţi la fiert aproape 2 l de apă, iar când aceasta clocoteşte puneţi imediat măceşele mărunţite în oală, deoarece vitamina C începe să dispară după ce acestea sunt tăiate. După ce şi măceşele dau în clocot, opriţi focul şi lăsaţi la răcit timp de 15 minute. Strecuraţi apoi fiertura prin strecurătoare şi puneţi resturile rămase înapoi în oală cu aproximativ 1 litru de apă, dând din nou în clocot pentru a extrage toată consistenţa fructelor. Strecuraţi din nou siropul rezultat care începe să aibă densitatea sucului de roşii. Puteţi repeta şi a treia oară acest proces dacă vreţi să obţineţi un sirop mai dens. Pentru fiecare litru de sirop rezultat, adăugaţi 750 de grame de zahăr şi apoi daţi din nou în clocot. Opriţi aragazul imediat ce siropul începe să fiarbă.După ce s-a fiert, puteţi începe îmbutelierea siropului în borcane sterilizate, de dimensiuni mai mici.

Se ia apoi câte o lingură de sirop de trei ori pe zi sau poate fi adăugat deserturilor.

SFAT: Borcănelele cu sirop se depozitează într-un loc răcoros şi întunecat şi se ţin la frigider după deschidere.

Vizualizări: 13,973

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: