Salata orientală, perfectă după ce ai făcut excese alimentare

Salata orientală este un fel de mâncare delicioasă și răcoroasă, perfectă pentru zilele în care vrei să renunți la carne, ouă și la lactate. Aceasta conține legume aromate ce te vor ajuta să treci mai ușor peste zilele în care vrei să te abții de la mâncărurile preferate. Salata orientală este o mâncare săracă în calorii, care se prepară ușor, iar ingredientele necesare le găsești ușor sau le ai deja în casă.

Ingrediente: 6 cartofi mari, 2-3 cepe, eventual roșii,150 de g măsline, 3 gogoșari, 3 castraveți murați, 5 linguri de ulei, 3 linguri oțet, 1 lingura de muștar, sare, piper.

Modul de preparare: Primul pas pe care trebuie să-l faci este să cureți cartofii, să-i speli bine și să-i pui la fiert cu apa rece și puțină sare. Că să câștigi puțin timp în timp ce cartofii se fierb poți să pregătești celelalte ingrediente.

Taie ceapa solzișori, gogoșarii și castraveții rondele. De asemenea, poți încerca să scoți sâmburii măslinelor sau să cumperi măsline fără sâmburi, tăiate. Într-un bol adaugă uleiul, oțetul, muștarul, sare și piper şi amestecă-le bine. După ce au fiert cartofii este indicat să-i scoți pe o farfurie și să-i lași la răcit, pentru a nu se sfărâma când îi amesteci. După ce s-au răcit, taie-i cubulețe nici prea mari, dar nici prea mici.

Adaugă legumele și amestecul de ulei şi amestecă cu grijă. Pentru ca salata să fie mai gustoasă, este indicat să o lași 10-20 de minute la frigider, pentru că aromele să pătrundă cât mai bine.

Vizualizări: 3,072

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: