Înghesuială la angajările fără concurs

Zeci de gorjeni și-au depus dosarele pentru a prinde un post la Serviciul de Ambulanță al Județului Gorj. Angajările sunt fără concurs, pe o perioadă de șase luni, în contextul instituirii stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

În situaţia actuală, echipajele operative ale serviciilor de ambulanţă sunt implicate atât în transportul pacienţilor confirmaţi cu COVID-19, cât şi în recoltarea probelor de la persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu.

La Gorj, Ambulanța face 13 angajări directe. Este nevoie de șase șoferi, un mecanic auto și șase asistenți medicali debutanți.

Pentru cele șase posturi de șoferi autosanitară I și II pentru stația centrală Târgu Jiu și substațiile Târgu Cărbunești și Turceni, s-au înscris nu mai puțin de 33 de persoane. În urma selecției de dosare, au fost admiși 12 candidați. Ceilalți au prezentat documente incomplete. Este vorba de avize medicale expirate sau cereri de înscriere neconforme.

În schimb, un singur candidat și-a depus dosarul pentru postul de mecanic auto la atelierul din Târgu Jiu. Candidatura i-a fost admisă.

Concurență a fost și pentru cele șase posturi de asistent medical. Viitorii angajați vor lucra la Târgu Jiu, Târgu Cărbunești, Motru și Turceni. Din cele 23 de dosare depuse, doar trei au fost respinse. Persoanele respective nu au depus adeverințele de integritate comportamentală, cele de medicina muncii sau nu au achitat taxa de înscriere.

Interviurile sunt programate pentru vineri, 24 aprilie.

Vizualizări: 5,668

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: