Îngrășământ natural pentru răsadurile de roșii și ardei

Tendinţele actuale de folosire a cât mai puţine îngrăşăminte chimice fac ca gospodarii să se orienteze către soluţii naturiste atunci când este vorba de grădină. Un îngrăşământ natural recomandat pentru răsadurile firave de primăvară se poate prepara din banalele foi de dafin.

Deși sunt folosite rar în prezent, foile de dafin reprezintă un îngrășământ natural excelent. Ele conțin vitamina A, vitamine din grupul B, acid ascorbic, caroten, acid nicotinic și microelemente necesare pentru creșterea plantelor, precum iodul, potasiul și manganul.  Vitaminele din grupul B contribuie la asimilarea carbohidraților și stimularea creșterii răsadurilor, fiind esențiale pentru plantele tinere.

Acidul nicotinic contribuie la dezvoltarea rădăcinilor și este folositor, atunci când plantele nu au parte de suficientă lumină pentru că el participă la fotosinteză.Carotenul este un antioxidant natural și inhibă dezvoltarea microorganismelor patogene. Vitaminele fortifică plantele, crescându-le imunitatea și ajutându-le să combată majoritatea bolilor.

Pe lângă toate acestea, foile de dafin conțin taninuri, care contribuie la decontaminarea solului. Ele previn dezvoltarea mucegaiului și fungilor, care cauzează putregaiul negru.

Tot ce trebuie să faceţi este să măcinați foile de dafin bine uscate cu ajutorul râșniței. Adăugați pulberea obținută în substratul în care puneţi răsadurile şi amestecați foarte bine.

Acest îngrășământ poate fi folosit o dată la 30 zile şi după plantarea răsadurilor iar acestea se dezvoltă bine și sunt sănătoase.

Vizualizări: 6,686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: