Ingredientul care nu trebuie să lipsească la varza murată!

Românii obișnuiesc să mănânce varză murată în sezonul rece așa că butoiul cu varză nu prea lipsește din gospodării. Unii dintre ei o consumă într-o salată alături de piper, boia și puțin ulei, iar alții în tradiționalele sarmale. 

Nu toate gospodinele știu să prepare o varză murată ca la carte. Bucătarii profesioniști știu rețeta tradițională și știu și ce  ingredient nu ar trebui să lipsească din varza murată.

Pentru cele mai bune rezultate, în butoi se mai pun, pe lângă verze, mai multe condimente și ierburi aromatice precum:

    Pentru 20 și 25 de verze, potrivite ca mărime:

    10 bucăți de hrean

    10 legături de cimbru uscat

    patru sau cinci pumni boabe de porumb

    un kilogram și jumătate de sare grunjoasă

    un pahar de piper boabe

    trei sau patru gutui galbene

Gospodinele mai au însă un truc cu rezultate senzaționale iar ingredientul de aur este mărarul. La cantitățile de mai sus, sunt suficiente 20 de bețe de mărăr. Varza murată și zeama vor căpăta astfel un gust subtil și o aromă plăcută, cu note de anason.

Unele elemente din compoziția mărarului au proprietăți antibacteriene și antioxidante. Pus în butoiul sau borcanul cu murături, va ajuta la menținerea prospețimii și calității verzei, pe parcursul procesului de fermentare, prevenind dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

Bețele de mărar păstrează și textura crocantă a foilor de varză, ceea ce înseamnă că vor fi perfecte pentru sarmalele cu care îți vei încânta familia și musafirii.

Vizualizări: 22,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: