Vând varza direct de la poartă

O mare parte din producătorii de varză din comuna Bălești au renunțat la ideea de a mai merge cu recolta la piață. Oamenii au decis să vândă varza direct de la poartă, iar acest lucru îi face să economisească și timp dar și bani, iar clienții nu lipsesc.

Încă de la intrarea în ”patria verzei” de la Bălești, de o parte și de alta a drumului național producătorii stau cu marfa la poartă. Orice trecător își poate face aprovizionarea direct de la sursă, la un preț rezonabil iar marfa este proaspătă.

”Este o idee foarte bună că ies cu marfa la poartă pentru că am văzut că se practică și în alte comune din țară, celebre în legumicultură. Oamenii au mereu marfă proaspătă aici și prețul este mai mic decât în piață. Singurul inconvenient este că nu prea aveam unde să parcăm, mai ales că e si circulație mare fiind drum național. Eu în fiecare an cumpăr varza de aici când plec la țară”, a povestit un cumpărător.

Pentru producători, faptul că vând marfa de acasă este un lucru extraordinar. ”În fiecare an ieșim cu varza la poartă. În nici un an nu am rămas cu a nevândută. Nu mai mergem la piață pentru că trebuie să plătim taxe pentru masă, pierdem timp pe drum, tăiem mai multă varză și nu știm dacă o vindem sau nu și în plus de asta unul trebuie să stăm în piață la vânzare. La poartă este altceva. Tăiem câteva căpățâni ca să vadă oamenii că avem de vânzare, iar cei care opresc și vor să cumpere, le tăiem pe loc, sau îi băgăm în grădină să aleagă. În timp ce așteptăm clienții, mai face și treabă”, a declarat un vânzător.

Și autoritățile locale din Bălești au sesizat că producătorii aleg să vândă marfa direct de acasă. ”Am văzut și eu că oamenii nu mai merg în piețe cu varza. Nu vor ei să meargă la piața amenajată de noi lângă Fântâna lui Coșbuc, cu atât mai puțin la Târgu-Jiu. Unii au mai motivat că nu au locuri la mese, dar nu cred că aceasta este problema ”, a adăugat primarul din comuna Bălești, Mădădlin Ungureanu.

Galerie foto


Vizualizări: 5,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: