Ingredientul gospodinelor pentru cei mai buni ardei umpluți!

Atunci când pregătiți ardei umpluți trebuie să știți care este ingredientul secret al gospodinelor pentru cei mai buni ardei. Acest ingredient transformă un preparat clasic în ceva cu totul deosebit.

Ardeii umpluți sunt ideali în perioada sezonului de vară, atunci când grădinile sunt pline de ardei proaspeți iar rețeta nu necesită mult timp de pregătire. Aceștia pot fi preparați cu carne sau poți încerca varianta de post, cu orez. 

Rețeta clasică de ardei umpluți este extrem de populară printre gospodinele din întreaga țară. Pentru a o pregăti ai nevoie de câteva ingrediente simple, pe care de cele mai multe ori le ai deja în propria bucătărie.

Pentru a prepara rețeta ai nevoie de carne tocată, orez, ceapă, condimente și, desigur, ardei, precum și un ingredient care va schimba complet gustul preparatului tău. Este vorba de aromatul cimbru de grădină pentru ca preparatul să aibă un gust cu totul deosebit.

Cimbrul este recunoscut pentru gustul său deosebit dar și ușor picant ceva da preparatului o aromă complexă. El trebuie adăugat în cantitățile potrivite. Având o aromă atât de intensă, în cantități prea mari, ar putea să acapareze celelalte condimente folosite pentru pregătirea compoziției de ardei umpluți.

Ingrediente:

    10 -12 bucăți de ardei gras

    1 kg carne tocată

    2 bucăți de ceapă

    3 căței de usturoi

    2 morcovi

    1 rădăcină de pătrunjel

    50 gr orez

    sare și piper, după gust

    2-3 linguri de ulei

    500 gr roșii bine coapte

    1 crenguță de cimbru

    4-5 frunze de busuioc

    1 legătură de pătrunjel

    1-2 lingurițe de zahăr

Mod de preparare:

Curăță toate legumele și apoi toacă-le mărunt. Pune într-o parte ceapa și cățeii de usturoi, iar restul legumelor călește-le într-o tigaie cu două linguri de ulei, la foc mediu. După ce ai terminat acest procedeu adaugă peste legume puțină sare, piper și cimbru. Amestecă bine întreaga compoziție. Pornește focul la tigaie, lasă-l la mic și adugă carnea tocată. Amestecă până ce legumele și condimentele se omogenizează împreună cu carnea tocată.  Lasă amestecul la răcit și pregătește ardeii. Spală-i bine și decupează-i pentru a le forma un capac. După pregătirea ardeilor poți începe să prepari sosul de roșii. Opărește roșiile într-o oală cu apă clocotită și puțină sare, apoi decojește-le.

Taie-le în jumătăți, îndepărtează cotoarele și toacă-le cât mai mărunt. Într-o oală pune ulei la încins, apoi adaugă ceapa și usturoiul tocate și călește-le alături de roșii. Continuă procesul până ce roșiile sunt gata. Când compoziția de carne s-a răcit, adaugă peste ea două ouă medii.

Omogenizează bine tot amestecul și umple ardeii. Pune ardeii în sosul de roșii de pe foc și completează cu apă până când ardeii sunt acoperiți.

Fierbe ardeii delicioși cu carne și orez în sosul de roșii. Spre final de fierbere, mai adaugă în sos un cățel de usturoi. După stingerea focului presară și puțin pătrunjel verde deasupra.

Galerie foto


Vizualizări: 3,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: