Cât costă un kilogram de afine. Ofertele gorjenilor, de nerefuzat!

Afinele sunt printre fructele cele mai căutate, în această perioadă. Dacă sunt culese din pădure, cu atât  mai bine. Un kilogram de fructe costă între 15 și 20 de lei, dar culegătorii dau asigurări că fructele vor fi proaspete, spălate și curățate de toate impuritățile.

Zonele de munte sunt pline de afine, dar cei care nu își permit să meargă la cules, pot comanda aceste fructe, iar ele vor fi livrate chiar acasă. Culegătorii au împânzit Internetul cu astfel de anunțuri. 

”Se culeg doar la comandă. Se aleg, se sortează și se livrează în Târgu Jiu sau împrejurimi. Sunt de la Poiana lui Mihai Viteazu, aproape de golul Alpin. Rog seriozitate”, este anunțul postat de un gorjean. 

Despre cât de indicat este consumul de afine nu mai este niciun secret. Aceste fructe mici și gustoase sunt extrem de bogate în antioxidanți și vitamina C, esențiale pentru un sistem imunitar puternic și pentru lupta cu toxinele din mediu. Pe lângă acestea, afinele conțin și vitamine din complexul B, vitaminele A și E, vitamina K, fier, calciu, mangan, zinc, fosfor, seleniu și cupru. Este indicat să consumăm afine sălbatice în defavoarea celor de cultură. 

Vizualizări: 8,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: