Trucuri simple pentru a avea trandafiri frumoși toată toamna!

Trandafirii sunt una dintre cele mai răspândite flori din grădinile gospodarilor fiind și printre cele mai apreciate specii de plante de grădină.   Pentru a avea trandafirii înfloriți și toamna târziu va trebui acordată puțină atenție îngrijirii acestora pe perioada de vară, după ce au trecut primele flori. 

Pentru ca trandafirii să te răsplătească cu o înflorire abundentă până toamna târziu trebuie să știți să realizați și tăierea în verde a trandafirilor.

Pe lângă tăierile de toamnă-primăvară, când tufele de trandafiri sunt în mare parte uscate, se mai poate realiza o tăiere de vară, atunci când acestea sunt verzi. 

Plantele tinere trebuie ciupite pentru a ajuta ramificarea și formarea coroanei pe care vor crește următoarele tulpini cu flori.

Nu trebuie decât să ciupești deasupra primei frunze cu 5 flori și să repeți procedura cel puțin încă o dată. De asemenea, specialiștii în grădinărit recomandă să îndepărtezi lăstarii laterali care au 5-6 cm, deoarece aceștia pot deteriora calitatea florilor.

În cazul soiurilor care produc mai mulți boboci în vârful tulpinii, trebuie să îl elimini încă de când sunt mici pe cei lateral și să îl păstrezi doar pe cel principal.

Tăierea corespunzătoare a trandafirilor este necesară pentru a stimula înflorirea continuă. Îndepărtează așadar florile ofilite sau uscate pentru a încuraja formarea de noi flori.

Taie lăstarii care au înflorit la 3-4 muguri, și acolo vor apărea rapid noi lăstari.

Pentru a avea trandafiri înfloriți toată toamna, ei trebuie să fie și hrăniți corespunzător, mai ales în perioadele secetoase de vară. Udă trandafirii o dată sau maximum de două ori pe săptămână, fără a exagera cu cantitatea.

O fertilizare adecvată este importantă pentru a susține creșterea și înflorirea trandafirilor pentru cât mai mult timp. Folosește îngrășăminte echilibrate, cu un conținut moderat de azot, fosfor și potasiu, pentru a încuraja dezvoltarea frunzelor și a florilor, de regulă compost făcut în grădină.

De asemenea, îndepărtează frunzele ofilite sau atacate de boli, pentru ca acestea să nu afecteze întreaga plantă.

Vizualizări: 5,772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: