Inițiativă într-o comună: masă caldă și meditații gratuite pentru elevi

Autoritățile locale din Turburea vor să se implice mai mult în pregătirea elevilor, având în vedere rezultatele dezastruoase obținute la examenul de bacalaureat. 

Pentru a porni cu o bază solidă, elevii din clasele I-IV vor primi meditații gratuite, dar și o masă caldă din partea primăriei.

În acest context, primarul Ion Bârcă a decis ca învățătorii să ofere meditații elevilor din clasele primare de trei ori pe săptămână, costurile urmând să fie suportate de primărie. În zilele în care vor avea pregătiri vor primi și o masă caldă de la primărie.

Cel mai probabil, în 2 săptămâni proiectul va demara la Turburea. ”Ne dorim foarte mult ca elevii din Turburea să aibă rezultate bune la învățătură și să plece la gimnaziu cu un bagaj solid de cunoștințe. În două săptămâni  vor începe medicațiile cu elevii din clasele I-IV. Pregătirile se vor face în fostul sediu al primăriei, în zilele de luni, miercuri și vineri, iar elevii care vor veni la meditații vor primi și o masă caldă. Avem cantina chiar lângă sediu și putem să le oferim o masă”, explică primarul.

Primarul speră ca învățătorii din Turburea să se implice în acest proiect, în caz contrar va căuta cadre didactice din alte localități, dispuse să mediteze elevii din localitate. ”Noi ne propunem ca aceste meditații să fie ținute de cadrele didactice din Turburea, contracost bineînțeles, dar dacă nu o să găsim înțelegere o să aducem cadre didactice din alte localități, dispuse să se implice și să pregătească elevii. Vor fi recompensate financiare cadrele didactice care se implică”, a mai spus Ion Bârcă.  

Vizualizări: 2,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: