Târgu Jiu: Finalizarea centurii se amână. Din nou!

De mai bine de opt ani încearcă autoritățile din Gorj să termine 20 de kilometri de drum. Este vorba de varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, pe șantierul căreia mai mult s-a stat decât s-a lucrat. Ultimul termen de finalizare avansat de constructor a fost vara acestui an. Vestea proastă este că nu va fi respectat. Muncitorii ar mai avea nevoie de un an să termine drumul.

Mai multe firme s-au perindat pe șantierul centurii din Târgu Jiu. Lucrările au fost ba blocate în instanță, ba blocate din cauza amatorismului celor care au făcut proiecte și studii în birou în loc să le facă în teren.

 „Se lucrează în cinci puncte pe centură. Sunt unele zone unde terasamentele s-au realizat și se poate turna asfalt. Se lucrează și la poduri. Lucrările înaintează destul de greu. Sunt ceva probleme. Termenul de finalizare ar fi fost, anul acesta, în august, dar este clar că nu va fi gata în luna august. De la început s-a plecat strâmb”, a spus prefectul Marcel Iacobescu, după o vizită pe șantier.

Când erau semne că s-a intrat într-un ritm normal, constructorii s-au lovit de alte probleme: nu au forță de muncă și nici nu au încasat banii la timp. Așa că nu e de mirare că lucrările nici nu vor fi gata la timp.

„Forța de muncă, în primul rând. Se găsesc greu oameni care să lucreze în zona de infrastructură rutieră. Mai sunt probleme de deconturi, de încasări, garanții. Au mai fost întârziate deconturile chiar dacă neconformitățile au fost rezolvate. Va trebui o prelungire de contract de cam un an. În ritmul în care mergem, de-abia anul viitor va fi gata”, a mai adăugat prefectul, într-o emisiune la 1 Plus TV.

Rezilierea contractului, o soluție?

Rezilierea contractului cu firma care se ocupă, în prezent, de lucrări n-ar fi o variantă, crede Iacobescu: “Ar însemna să ne arunce înapoi cu zece ani!”.

Lucrările la centura care are doar 20 de kilometri au început în 2014 și ar fi trebuit să fie gata în 2016, dar au mers din blocaj în blocaj. Suntem în 2022 și nici acum nu știm cu certitudine când se va putea circula pe această șosea care ar trebui să mai aerisească traficul din Târgu Jiu. Toată această tărăgănare ne-ar putea costa scump. Dacă nu va fi gata centura până la finalul anului viitor, riscăm să pierdem banii care vin de la Uniunea Europeană.

Galerie foto



Vizualizări: 2,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: