Înscrieri pentru cea mai mare campanie de strângere a deșeurilor

În data de 28 septembrie 2019, Consiliul Județean Gorj prin Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, alături de Inspecoratul Școlar Județean Gorj, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj și Garda de Mediu-Comisariatul Județean Gorj vor organiza campania de ecologizare „Let`s Do It, Romania!”, la nivel local.

În acest an, activitatea de voluntariat de strângere a deșeurilor în scopul păstrării unui mediu curat se va derula pe raza întregului județ.

Pentru cei care vor să devină voluntari există mai multe variante de înscriere, respectiv:

  - online pe pagina https://letsdoitromania.ro/;

  - la sediul primăriei din localitatea în care locuiesc;

  - la sediile Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Agenției pentru Protecția Mediului Gorj sau Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Gorj.

În același timp, de pe pagina de web: www.letsdoitromania.ro, se poate descărca gratuit aplicația „Trashout”, unde pot fi raportate zonele cu deșeuri din județ, urmând ca pe data de 28 septembrie a.c., ariile luate în monitorizare să fie ecologizate.

În ziua desfășurării activității, participanților li se vor distribui, în mod gratuit, saci și mănuși, urmând a fi informați cu privire la modalitățile și punctele de colectare pentru fiecare zonă în parte. De asemenea, deșeurile menajere colectate din toate zonele județului vor fi transportate și depozitate, în mod gratuit, de către operatorii de salubrizare implicați.

Desfășurarea și organizarea „Let`s Do It, Romania!” în toamna anului trecut, a avut ca rezultat în județul Gorj, colectarea și depozitarea a 55.000 de saci cu deșeuri, fapt care a dus la clasarea pe locul al patrulea a SJGDAS Gorj la nivel național.

Începând anul 2019, Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj devine organizator județean al campaniei, ca urmare a încheierii unui acord de parteneriat cu Asociația „Let`s Do It, Romania!”, în calitate de organizator național.

Vizualizări: 1,199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: