Instanța desființează decizia BEC. Alianța Dreapta Unită intra in alegeri

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis marți contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) împotriva deciziei Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire. Astfel, USR, Forța Dreptei și PMP pot participa împreună la alegeri.

Liderii alianței - care îl susțin pe Nicușor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei - au reacționat rapid, printr-un comunicat de presă în care spun că „au învins libertatea de asociere și democrația”, astfel că Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația Dreptei Unite, a anulat decizia antidemocratică a Biroului Electoral Central și a admis protocolul de constituire a alianței electorale formate din USR, PMP și Forța Dreptei. Prin urmare, Dreapta Unită va fi pe buletinele de vot pe 9 iunie, când au loc alegerile europarlamentare și cele locale.

„ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica opoziția să participe la alegeri.

Vizualizări: 1,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: