Întrebările primarilor din Gorj legate de Covid

Primarii gorjeni ridică mari semne de întrebare în ceea ce privește răspândirea COVID-19 în rândul sătenilor. Aceștia nu înțeleg cum într-o gospodărie este o singură persoană pozitivă, în condițiile în care virusul se propagă rapid, cum spun specialiștii.

Primarul din Negomir se numără printre cei care încearcă să înțeleagă câte ceva din răspândirea coronavirului. ”Eu, sincer, nu știu ce să mai cred și nu mai înțeleg nimic. Pur și simplu nu îmi dau seama cum se face că am avut în comună 25 de persoane pozitive, fiecare dintr-o familie. Toate cele 25 au fost singurele din casă care au avut virusul, fără să-l mai dea la nici un alt membru al familiei sau la vecini sau la persoane cu care au interacționat până când au fost depistați”, a precizat Tudor Oiță, primarul din Negomir.

Aceleași nelămuriri le are și primarul din Slivilești, care a avut un caz în comună care i s-a părut de-a dreptul ciudat. ”Eu sunt bulversat și nu mai înțeleg nimic. Unii sunt pozitivi, alții nu. Eu am avut un băiat de 29 de ani infectat. A umblat câteva luni peste tot prin țară, prin mall-uri prin magazine, baruri, ce să mai, peste tot. Când a fost să plece în Germania cu iubita lui i s-a cerut test COVID-19 și l-a făcut și a ieșit pozitiv. A mai făcut unul după 14 zile, tot pozitiv, la al treilea a fost negativ și a plecat. Testele le-a făcut pe banii lui că a trebuit să plece, iubita lui nu a avut și nimeni din casă în condițiile în care are un bătrân care are probleme de sănătate și nu i-a dat virusul“, a povestit Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești.

Și primarul din Mușetești este deranjat de felul în care sunt gestionate lucrurile pe plan local. ”Eu am avut vreo 5 cazuri confirmate. Am avut și un deces la o doamnă care a suferit un infarct. Acum vreau să sun la DSP, că la Mușetești sunt trecute trei cazuri noi și nu știu care sunt acelea. De un singur caz știu, dar vreau să văd și eu cine mai este pozitiv. Mă gândesc că nu trec și contacții direcți fără să fie confirmați și testați. Vreau să clarific situațiile astea. Atâta timp cât nu testează, nu pot să confirme așa. Nu mai știu ce să mai cred”, a spus Cosmin Băban, primarul din Mușetești.

Vizualizări: 2,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: