Amenzi uriașe aplicate de inspectorii DSV Gorj

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au efectuat mai multe controale tematice în unități alimentare de pe raza a 20 de localități. Au fost verificate spațiile de depozitare a produselor alimentare.

În urma verificărilor efectuate, angajații DSV Gorj au acordat și o serie de sancțiuni, cea mai mare fiind de 10.000 de lei aplicată unui magazin alimentar. Neregulile au constat în  depozitarea nesectorizată a produselor alimentare (carne pasăre alături de înghețată), dar și expunerea sau depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare destinate comercializării direct pe paviment.  O sancțiune similară a fost acordată și unui restaurant.

”În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în cuantum de 33.200 lei, în unități din Bengești-Ciocadia, Bâlteni și Târgu-Jiu, după cum urmează: 3 amenzi a câte 1.200 lei la magazine de furaje, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor de nutritive pentru animale; cinci amenzi a câte 1.200 lei și o amendă de 10.000 lei unor magazine alimentare, pentru următoarele deficiențe constatate: depozitarea nesectorizată a produselor alimentare (carne pasăre alături de înghețată); 10.000 lei la un restaurant, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare - materiile prime sunt depozitate în același spațiu frigorific cu preparatele finite, iar unele produse sunt depozitate direct pe pavimentul camerei frigorifice; două amenzi a câte 1.200 lei la două rulote fast-food și o amendă de 1.200 lei la un magazin alimentar”, transmite DSV Gorj.

Suma cumulată a sancțiunilor a fost de peste 33.000 de lei. Localitățile vizate au fost: Albeni, Aninoasa, Bălești, Baia de Fier, Bălănești, Bălești, Bâlteni, Bengești-Ciocadia, Dănești, Drăguțești, Motru, Novaci, Padeș, Prigoria, Stoina, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Țicleni, Vladimir.

Vizualizări: 1,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: