Inundații în Târgu Jiu. Care au fost zonele afectate!

Ploaia torențială de sâmbătă a inundat mai multe străzi din Târgu Jiu, cele mai afectate fiind Str. Lt. col. Dumitru Petrescu și Str. Bicaz, unde apa a ajuns până la genunchi. Viceprimarul cu atribuții de primar Aurel Popescu spune că va avea luni discuții cu cei de la Aparegio, precizând însă că „sunt zone mai joase unde problemele sunt inevitabile când canalizarea este suprasolicitată”.

Str. Lt. col. Dumitru Petrescu din Târgu Jiu a fost inundată după ploaia torențială de sâmbătă, asta deși canalizarea este nouă, spun localnicii. „După introducerea canalizării, arată ca și înainte de începerea lucrărilor”, a scris un localnic pe Facebook, iar un altul a completat: „Nici înainte de canalizare nu era așa!”. Apa a ajuns până la genunchi, iar unele mașini au avut nevoie să fie tractate, deoarece motorul s-a oprit.

Și în Str. Bicaz a fost jale, deși este zona din Târgu Jiu unde municipalitatea a băgat cei mai mulți bani în ultimii ani și unde au case mai mulți șefi din primărie. Mai mulți șoferi au pierdut numerele de la mașini după ce apa a trecut de jumătatea roții. Patru astfel de plăcuțe de înmatriculare au fost pierdute doar pe strada Bicaz din Târgu Jiu. Gorjeanul care le-a găsit a pus fotografia pe Facebook.

Popescu: Ieșiți din sfera penibilului!

Reacție surprinzătoare a viceprimarului cu atribuții de primar și candidat PSD la alegerile pentru Primăria Târgu Jiu, după inundațiile de sâmbătă. Aurel Popescu a intenționat probabil să răspundă la atacurile politice pe această temă, lăsând în planul secund faptul că problema proastei canalizări este una reală, care i-a deranjat pe localnici și de care au profitat politicienii. Popescu a adus argumente de genul că așa e și în localitățile cu primari liberali și că nimeni nu se poate pune cu natura, deși a fost vorba doar de o ploaie torențială de câteva zeci de minute, nu de o urgie nemaivăzută. Acesta a promis totuși că va avea o discuție cu cei de la Aparegio, pentru a găsi soluții la problemele cauzate de ploi. „Campania electorală nu ar trebui să afecteze rațiunea unora. Constat însă că învrăjbirea comunității este temă pentru contracandidați. Nu așa se câștigă încrederea. Vă loviți cu propriile arme. Se dă exemplu Alba Iulia. Iată ce a fost acolo în urmă cu câteva zile. Dezastru! E de vină primarul LIBERAL atât de lăudat de opoziție!? Ieșiți din sfera penibilului și acceptați că nu te poți lupta cu natura. Ieri (n.r.: sâmbătă), la Târgu Jiu s-au înregistrat peste 25 l/mp într-un timp foarte scurt. Sunt zone mai joase unde problemele sunt inevitabile când canalizarea este suprasolicitată. Sunt de acord că e loc de mai bine și că se pot găsi soluții. Mâine (n.r.: luni) voi avea o discuție cu responsabilii Aparegio pe această temă. Înainte să vă uitați in curtea «vecinilor» din Alba sau Cluj, care se confruntă cu aceleași probleme când sunt fenomene meteo extreme, uitați-vă în propria ogradă și vedeți cu ce puteți contribui pentru comunitate. Și nu pe vorbe, ci cu surse exacte. Altfel, «eroii» de campanie să se abțină”, a scris viceprimarul cu atribuții de primar pe pagina de Facebook.

Galerie foto




Vizualizări: 1,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: