Învățătoare: Am luat decizia să mă retrag. Suntem predispuși, există o teamă

Coronavirusul a băgat spaima și în cadrele didactice. Zeci de profesori din județul Gorj au ales să se pensioneze mai devreme, motivul fiind legat de teama că s-ar putea infecta. Cei care au ales să facă acest pas înapoi sunt cadrele didactice aflate aproape de pensionare. De asemenea, au fost profesori care și-au depus cerere pentru prelungirea șederii la catedră, însă, odată cu apariția virusului au decis să renunțe.

De frică că s-ar putea contamina cu temutul virus, mai mulți profesori din Gorj au decis să se pensioneze. Este vorba de peste 20 de cadre didactice care au depus o cerere în acest sens. Liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică, spune că au fost profesori care au mai solicitat ca peste vârsta de pensionare să mai profeseze încă un an, dar decizia acestora s-a schimbat radical din cauza coronavirusului.

”Sunt cadre didactice care au solicitat înainte de începerea anului școlar pensionarea anticipată. Au fost care au solicitat prelungirea perioadei de profesare cu incă un an, chiar dacă aveau vârsta de pensionare, dar au renunțat la această idee. Modul în care se preconizează că ar începe școala îi nemulțumește și este un semnal de alarmă pentru sănătatea lor și au renunțat de a mai continua activitatea. Acesta ar fi principalul motiv”, a spus Huică.

O învățătoare din Gorj spune că este mai bine să se retragă, mai ales că, de la o vârstă, virusul îi poate afecta sănătatea.

”Am luat această decizie pentru că deja am 63 de ani, am avut și prelungire, astfel am considerat că locul meu este undeva la țară, plus că de la o vârstă mai apar și probleme de sănătate. Să fiu într-un mediu mai curat și să mă feresc de acest microb care domină întreaga lume, am considerat că trebuie să mă retrag. Mai am și o nepoțică ce trebuie protejată și îngrijită, eu am grijă de ea, părinții ei sunt la serviciu. Unele clase sunt mai aglomerate, iar acest lucru creează o panică. Trebuie să fii mereu echipat cu mănuși, măști, distanțare socială și altele. Noi, peste 60 de ani, suntem predispuși. A fost o teamă, normal”, a spus cadrul didactic.

Vizualizări: 2,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: