Huică: Statul român bagă mâna în buzunarele profesorilor

Profesorii sunt revoltați pentru faptul că nu li se acordă materiale de protecție Covid, aceștia fiind nevoiți să și le procure singuri. Guvernul nu a alocat bani pentru achiziționarea măștilor de protecție pentru cadrele didactice, dar nici pentru elevi, ceea ce creează o revoltă mare în rândul acestora.

Liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică, spune că statul bagă mâna în buzunar cadrelor didactice, ceea ce înseamnă că profesorii trebuie să-și procure singuri măști de protecție.

”Din păcate, nu există alocare bugetară pentru procurarea de măști și de echipamente de protecție pentru profesori, dar nici pentru elevi. Ca atare, pe lângă faptul că salariile nu au fost majorate profesorilor de la 1 septembrie, așa cum prevede legea, statul vine acum și le bagă mâna în buzunar pentru a scoate banii pentru măști. Această obligație de a asigura materiale de protecție este în sarcina angajatorului”, a spus liderul FSLI Gorj, Constantin Huică.

Reacția vine după ce deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu, a afirmat la un post de televiziune că toți profesorii trebuie să își achiziționeze singuri aceste materiale de protecție. ”Daţi-mi voie să vă spun un lucru: nu cred că e normal ca profesorii să spună 'dom'ne, mie să-mi dea statul mască'. Vă şi spun de ce. Pentru că statul nu asigură mască tuturor angajaţilor lui. Angajatul de la AJPIS, de exemplu, se duce la serviciu şi îşi cumpără mască. De ce aş cumpăra la profesori mască? Până la urmă suntem într-o situaţie de criză sanitară şi trebuie şi noi să ne luăm măsurile să mergem la locul de muncă şi să fim în siguranţă, să îi ţinem în siguranţă şi pe ceilalţi. Nu poţi să te uiţi la stat toată ziua. Dar angajaţii din privat de ce nu cer mască de la stat?", a declarat Dan Vîlceanu la România TV.

Vizualizări: 846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: